Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

4o Forum ερευνητών της πολιτιστικής πολιτικής

Το 4ο Φόρουμ Νέων Ερευνητών της Πολιτιστικής Πολιτικής θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη 6 και 7 Οκτωβρίου 2010.  Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το 18ο Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Κατάρτισης στην Διαχείριση του Πολιτισμού (ENCATC) και την επιλογή και παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Έρευνας στην Πολιτιστική Πολιτική (CPRA).
 
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τα τρία αυτά σημαντικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα μαζί, και αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ENCATC.  Το ENCATC ιδρύθηκε στη Βαρσοβία το 1992 για να δημιουργήσει έναν χώρο μέσω του οποίου οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί τεχνών και πολιτιστικής διαχείρισης μπορούν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν κοινές δραστηριότητες, είτε επισήμως είτε μέσω λιγότερο επίσημων δραστηριοτήτων δικτύωσης.
Το 2004, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα (ECF), με την γενναιόδωρη χρηματοδότηση από το Riksbankens Jubileumsfond στη Στοκχόλμη, πήρε σπουδαία πρωτοβουλία για την ίδρυση του Βραβείου Έρευνας στην Πολιτιστική Πολιτική για να ενθαρρύνει και να διευκολύνει την έρευνα και την δημοσίευση στον συγκεκριμένο τομέα.  Μία διεθνής κριτική επιτροπή δημιουργήθηκε, και ένα βραβείο των 10.000€ δόθηκε με βάση των αιτήσεων που υποβάλλονταν από νέους ερευνητές που βρίσκονταν κοντά στην αρχή μιας ερευνητικής σταδιοδρομίας τους.  Το 2007, η διαχείριση αυτού του Βραβείου δόθηκε στους ENCATC.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα, σε συνεργασία με το ENCATC διοργανώνει από το 2006 ένα ετήσιο φόρουμ στο οποίο οι νέοι ερευνητές μπορούν να συναντιούνται και να μοιράζονται εμπειρίες, προκλήσεις και λύσεις και να αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα αποτελεσματικό δίκτυο επαφών, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της απομόνωσης.  Τα οφέλη αυτής της προσπάθειας περιέρχεται στους μεμονωμένους ερευνητές, αναπόφευκτα, αλλά και στην ιδέα της έρευνας στον τομέα αυτό, καθώς και για τα ινστιτούτα μέλη των ENCATC δεδομένου ότι η αποτελεσματική διδασκαλία γλωσσών στον τομέα της πολιτιστικής πολιτικής και της διαχείρισης δεν μπορεί να διαχωριστεί από την έρευνα. Καθώς οι αντιλήψεις της Ευρώπης αναπτύσσονται, αυτή ανταλλαγή εμπειριών, η εξερεύνηση των προκλήσεων και οι νέες κατευθύνσεις δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές.

Φέτος, για δεύτερη φορά, η επιλογή του νικητή του βραβείου από έναν  κατάλογο έξι προεπιλεγμένων υποψηφίων έχει πλήρως ενσωματωθεί στο Φόρουμ των Ερευνητών.

Ο σκοπός του φόρουμ είναι να συζητηθούν και να αναλυθούν μια σειρά διαφόρων θεμάτων.  Σε ποιο βαθμό, για παράδειγμα, είμαστε οι ερευνητές πολιτιστικής πολιτικής αποτελεσματικοί, χρησιμοποιώντας συγκριτικές διαπολιτισμικές προσεγγίσεις;  Ποιες θα είναι οι προσεγγίσεις μας σε πολιτισμικά διαφορετικές χώρες και περιφέρειες όπου οι πολιτικές και οι πραγματικότητες μπορεί να μην είναι άμεσα συγκρίσιμες;  Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και τα μαθήματα που μαθαίνουμε κατά την εφαρμογή των διαπολιτισμικών προσεγγίσεων στο πλαίσιο ανάλυσης μας;  Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε και να μοιραστούμε τέτοιου είδους συγκριτικούς διαπολιτισμικούς μεθόδους έρευνας με δικτυακό τρόπο, τόσο «online» όσο και «offline»;  Έχουμε μια κατανόηση όλων των δυνατών πόρων για την έρευνα και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα το διαδίκτυο για να εμπλουτίσουν οι εμπειρίες της έρευνας μας;  Οι προτάσεις για την πολιτική που προσφέρουμε ως αποτέλεσμα της έρευνάς μας λαμβάνουν υπόψη την πολυμορφία των κοινωνιών μας και την διαπολιτισμική επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα; Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για την επικύρωση και τη διάδοση των αποτελεσμάτων της έρευνάς μας;
 
Η ολοκληρωμένη και καλά διατυπωμένη πολιτιστική πολιτική έρευνα βασίζεται συχνά σχετικά σε συγκριτικές μεθόδους ανάλυσης, που αφορούν δύο ή περισσότερες χώρες, πολιτισμών ή περιοχές του κόσμου. Ποιοτικές προσεγγίσεις αποτελούν τον πυρήνα τέτοιου είδους αναλύσεων ιδιαίτερα σε τομείς όπου η σύγκριση των δεδομένων είναι δύσκολη ή αδύνατη, ή δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το θέμα. Ποιοτικές προσεγγίσεις είναι συχνά πιο «πλούσιες», πιο χρονοβόρες και πιο δύσκολο να γενικευθούν. Αυτοί βασίζονται σε μια υποκειμενική άποψη και σε προσωπικές παρατηρήσεις, που σχετίζονται με εμπεριστατωμένες συνεντεύξεις, ομάδες εστίασης, διαβουλεύσεις στρογγυλής τραπέζης και άλλες μεθόδους.  Και όμως οι ποσοτικές προσεγγίσεις έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά την παρακολούθηση στόχων της πολιτικής και των πρωτοβουλιών: ακόμα κι έτσι, εξαρτώνται απόλυτα από τη σαφήνεια του ορισμού των όρων, συχνά καχύποπτα δύσκολα πέρα από τα γεωγραφικά, πολιτικά και γλωσσικά όρια.
 
Η πολιτιστική πολιτική που αναλύουμε συχνά γίνονται από τις κυβερνήσεις, είτε εθνικές ή περιφερειακές, αλλά και από πολλούς άλλους φορείς. Πολιτικές παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές για όσους λαμβάνουν αποφάσεις και μέτρα που επηρεάζουν την πολιτιστική ζωή, και εμείς ως ερευνητές έχουμε διπλό στόχο: να αναλύσουμε αυτές τις πολιτικές και τα τυχόν αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή τους, και να παρέχουμε περαιτέρω πολιτικές συστάσεις.  Ως εκ τούτου, το αναλυτικό και το εφαρμοσμένο κομμάτι της έρευνας στην πολιτιστική πολιτική πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την ποικιλομορφία του πολυπολιτισμικού σε διάφορες χώρες ή περιφέρειες, να ασχοληθούν με την ανάλυση των πολιτικών και του προγραμματισμού σε οργανωτικό επίπεδο το οποίο μπορεί κάλλιστα να απευθύνεται προς τους πληθυσμούς με μικτό πολιτισμικό υπόβαθρο, να προτείνει οργανωτικές και κρατικές πολιτικές (εθνικά, περιφερειακά ή υπο-περιφερειακά) για την αντιμετώπιση της πολιτιστικής πολυμορφίας και της διαπολιτισμικής προσέγγισης.
 
Το Φόρουμ για Νέους Ερευνητές στοχεύει στην αντιμετώπιση αυτές και άλλες ερωτήσεις σε μια ανοιχτή ατμόσφαιρα, και να φέρει σε επαφή μία μεγάλη ομάδα αναδυόμενων ερευνητών πολιτιστικής πολιτικής και μια μικρότερη ομάδα περισσότερο καθιερωμένων ερευνητών.
 
Το φόρουμ των ερευνητών αποτελείται από αρκετά στοιχεία: το πρώτο απόγευμα, μετά την εισαγωγή, οι έξι φιναλίστ για το βραβείο της έρευνας θα παρουσιάσουν με τη σειρά και θα συζητήσουν τις προτάσεις της έρευνας τους. Πρόκειται βασικά για μία δημόσια συνεδρίαση, υπό την έννοια ότι κάνουν αυτό μπροστά σε μία ομάδα ενδιαφερόμενων συνάδελφων  και όχι μπροστά σε μια κριτική επιτροπή.
 
Το επόμενο πρωί είναι οργανωμένο σε τρεις συνόδους, δύο με διάφορα παράλληλα εργαστήρια για επιλεγμένα θέματα, και στη συνέχεια μια ολομέλεια, για να εξεταστούν οι μελλοντικές ανάγκες και ευκαιρίες για την έρευνα στην πολιτιστική πολιτική για την Ευρώπη
 
Οι λεπτομέρειες των θεμάτων του φόρουμ θα προετοιμαστεί σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, όμως, παράλληλα θεματικά εργαστήρια θα ασχοληθούν με θέματα όπως η διεθνής πολιτιστική συνεργασία, τα πολιτιστικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή, τον διαπολιτισμικό διάλογο και την πολιτιστική πολυμορφία, την κοινωνική ένταξη μέσω του πολιτισμού και τη διασφάλιση των πολιτισμών των μειονοτήτων, των πολιτιστικών βιομηχανιών και η πολιτιστική πολιτική, την τοπική και περιφερειακή πολιτιστική πολιτική και τη ρύθμιση της αγοράς, η κινητικότητα των καλλιτεχνών, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουρισμού, η αλλαγή και η ανάπτυξη ευθύνης για την πολιτιστική ανάπτυξη, ακόμη και ερωτήματα γύρω από την εφαρμογή διαφορετικών μεθοδολογιών. Η ακριβής σειρά των θεμάτων θα επιλεχθεί για να αντικατοπτρίζει τα δηλωμένα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.
Τη συνάντηση θα παρακολουθήσει και η συνεργάτης του "Πόλεις και Πολιτικές" Μαρία Ψαρρού
Τη μετάφραση του κειμένου έκανε ο Λάζαρος Αγαπίδης


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

6 OCTOBER 2010
      
11:30 - 12:30     Registration.       
12:45 - 18:30     Lunch organised independently. Introductions by attenders, presentations and open questions and discussion on presentations by those shortlisted for the CPRA open questions.        
19:00 - 20:00     Cocktail providing extended networking opportunities amongst Forum attendees and participants attending the 18th ENCATC Annual Conference.       
20:30     Dinner at your own expense. ENCATC is working to provide a fixed-price dinner opportunity for Forum attenders about 25 €.       
7 OCTOBER 2010       
9:30 - 13:30     Three sessions, two with various parallel workshops on selected themes, and then one plenary to consider the future needs and opportunities for cultural policy research in, around and for Europe.       
14:30 - 15:30     Time available for lunch.       
14:30 - 15:30     7th Cultural Policy Research Award Ceremony.    

For further information about the content of the
Forum, please contact:
Michael Quine
Until recently, City University in London
Tel.: +44 (0) 2087 41 35 14
michael.quine@city.ac.uk;
michael.quine@tiscali.co.uk

8 θέσεις Εξωτερικών συνεργατών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Λήξη: 01/10/2010
Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη οκτώ (8) θέσεων εξωτερικών συνεργατών, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων DITSEF, HMFM, TASS, OPTITRANS, PERSEUS & ACRIMASS με σύμβαση μίσθωσης ανεξάρτητων υπηρεσιών ορισμένου χρόνου σε ένα ή περισσότερα από τα έξι έργα, διάρκειας ενός (1) έτους με δυνατότητα ανανέωσης, με τα προσόντα όπως προσδιορίζονται παρακάτω σε κάθε θέση. Ο/Η κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα το πολύ σε τρεις από τις 7 κατηγορίες θέσεων.
1. Μια (1) θέση πτυχιούχου ΑΕΙ ή ΤΕΙ με
• Γνώσεις σχεδίασης και ανάπτυξης δικτύων αισθητήρων.
• Εμπειρία σε τεχνολογίες δρομολόγησης (routing) και προσδιορισμού θέσης.
• Εργαστηριακή εμπειρία και εμπειρία μετρήσεων.
• Μεταπτυχιακές σπουδές και προϋπηρεσία σε συναφή αντικείμενα θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. Παρέχεται η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικού.
• Εμπειρία προγραμματισμού σε C/C++, Javaκαι MATLAB θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν.
• Αριστη γνώση αγγλικής.
2. Δύο (2) θέσεις Προγραμματιστών Πτυχιούχων ΑΕΙ με άριστη γνώση και τεκμηριωμένη εμπειρία σε Java Mobile Edition, n-tier programming σε Java, embedded database systems και Embedded Operating Systems, Ms, Visual Studio και Microsoft frameworks (NET, NET CF). Εμπειρία σε ερευνητικά έργα και μεταπτυχιακές σπουδές θα ληφθούν σοβαρά υπόψη.
3. Μια θέση πτυχιούχου ΑΕΙ με
• Εξειδίκευση σε επεξεργασία εικόνας και βίντεο και κατανόηση περιεχομένου τους.
• Εκτεταμένη και τεκμηριωμένη γνώση προγραμματισμού σε C, C++, VC++, Java και βάσεις δεδομένων.
• Μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφή αντικείμενα θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. Παρέχεται η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικού.
• Αριστη γνώση αγγλικής.
4. Μία θέση πτυχιούχου ΑΕΙ με
• Εξειδίκευση σε σχεδιασμό και υλοποίηση χώρων εικονικής πραγματικότητας (virtual reality spaces)
• Εμπειρία σε Προσομοίωση
• Εκτεταμένη και τεκμηριωμένη γνώση προγραμματισμού σε C, C++, VC++, Java και βάσεις δεδομένων
• Αριστη γνώση αγγλικής.
• Μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφές αντικείμενο θα ληφθούν υπόψη.
5. Μία θέση πτυχιούχου ΑΕΙ με
• Μεταπτυχιακό τίτλο (MS ή PhD) μηχανικού υπολογιστών, επιστήμης υπολογιστών ή μοντελοποίησης & προσομοίωσης
• Εκτεταμένη εμπειρία σε:
i. ανάπτυξη λογισμικού για προσομοίωση πραγματικού χρόνου με τον άνθρωπο στο βρόγχο
ii. προσομοίωση με βάση πρακτόρων, και πιο συγκεκριμένα μοντελοποίηση και προσομοίωση ανθρώπινης συμπεριφοράς και ψυχολογίας βασισμένη σε γνωστικά μοντέλα συμπεριφοράς πλήθους
• Εξαιρετική γνώση και δεξιότητα σε μοντέρνες γλώσσες και εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων της C++, Java κ.λπ.
• Αριστη γνώση αγγλικής.
6. Μία (1) θέση πτυχιούχου αρχιτέκτονα μηχανικού ΑΕΙ με
• Γνώση και εκτεταμένη εμπειρία σε AutoCAD και σχεδιασμό τρισδιάστατων χώρων. Γνώση σχεδιασμού και υλοποίησης εικονικών χώρων θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
7. Μία (1) θέση υποστήριξης προγραμμάτων σε:
• οργάνωση συναντήσεων εταίρων, ημερίδων, συνεδρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων
• δημόσιες σχέσεις στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων
• έκδοση και προώθηση ενημερωτικού υλικού διαχείριση προγραμμάτων και συγγραφή παραδοτέων
• προετοιμασίας οπτικο-ακουστικού υλικού για πολυμεσικές παρουσιάσεις
• άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας (προφορική & γραπτή)
Τα προσόντα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον:
• Πτυχίο ΑΕΙ ημεδαπής ή αλλοδαπής
• Εκτεταμένη αντίστοιχη εμπειρία & οργανωτικές ικανότητες
• Ικανότητα σε διαπροσωπικές σχέσεις & διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
• Εκτεταμένη γνώση MS Office με έμφαση στο Word, Excel και MS Project. Επιπλέον γνώση πακέτων λογιστικής θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
• Αριστη γνώση Αγγλικής κατ’ ελάχιστον
• Προϋπηρεσία στο γνωστικό αντικείμενο θα ληφθεί υπόψη.
Οι αιτήσεις και πλήρη βιογραφικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι 01-10-2010, στη Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (Ταχυδρομική διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού, Τ.Θ. 60228, 153 10 Αγία Παρασκευή). Σε περίπτωση ενδιαφέροντος για πάνω από μία θέση, θα πρέπει να υποβληθεί ξεχωριστή αίτηση για κάθε μία, που θα συνοδεύεται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα σε τρία αντίγραφα στην Ελληνική ή την Αγγλική γλώσσα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις ργάσιμες ημέρες και ώρες με τις κ.κ. Ε. Κουλοχέρη και Ν. Σιμάτου στο τηλέφωνο 210-6503148 ή στα emails:ekoul@iit.demokritos.gr και nsimatou@iit.demokritos.gr.
Σεκ κάθε αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται το Ινστιτούτο, ο αριθμός έργου και ο αρμόδιος για πληροφορίες.

Στέλεχος Διοικητικής Λειτουργίας στη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Λήξη: Επικοινωνήστε με τον φορέα
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων/ Επιτροπή Ερευνών, για την εκτέλεση της πράξης «Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Ιονίων Νήσων» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013) προτίθεται να απασχολήσει με σύμβαση ανάθεσης έργου (ορισμένης χρονικής διάρκειας έως ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης έως την ολοκλήρωση του έργου), εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό - Στέλεχος Διοικητικής Λειτουργίας.
Οι αιτήσεις με τα συνοδευτικά στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικά ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ σε φάκελο με την ένδειξη « Αίτηση για πρόσληψη Εξωτερικών Συνεργατών για την εκτέλεση της πράξης Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Ιονίων Νήσων». ΤΕΙ Ιονίων Νήσων/ Διοικούσα Επιτροπή, Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών, Λεωφ. Συγγρού 56, 11742 Αθήνα.

2 θέσεις εργασίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Λήξη: 14/10/2010
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων / Επιτροπή Εκπαίδευσης και Ερευνών, για την εκτέλεση της πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ (2007-2013) προτίθεται να απασχολήσει με σύμβαση ανάθεσης έργου (ορισμένης χρονικής διάρκειας έως ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης) εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τα οποία περιγράφονται ως εξής:
1. Στέλεχος Εκπαιδευτικής Πληροφόρησης (1 θέση Ληξούρι)
2. Στέλεχος Διαχειριστικής Λειτουργίας
Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η θέση ενδιαφέροντος και η οποία θα συνοδεύεται από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών (βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών, αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας κλπ). Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να σελιδοποιηθούν και να αριθμηθούν. Στα στοιχεία του βιογραφικού που αναφέρονται στα εν λόγω δικαιολογητικά θα αναγράφεται ειδική αρίθμηση και η σελίδα του δικαιολογητικού που αναφέρεται ο υποψήφιος. Οι αιτήσεις με τα συνοδευτικά στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά σε φάκελο με την ένδειξη «Αίτηση για πρόσληψη Επιστημονικού Προσωπικού του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων» από 24/09/2010 έως και 14/10/2010 στη διεύθυνση: ΤΕΙ Ιονίων Νήσων / Διοικούσα Επιτροπή, Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών, Λεωφ. Συγγρού 56, 117 42 Αθήνα.

4 θέσεις με σύμβαση έργου στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Λήξη: 11/10/2010
Στα πλαίσια της πράξης 04.72.33.01.02 «Γραφείο Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης» θα απασχοληθούν με σύμβαση ανάθεσης έργου τέσσερα (4) άτομα με συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.
Θέση Νο1: Απασχόληση Ηλεκτρονικού Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών ή πτυχιούχου Επιστήμης υπολογιστών με σύμβαση έργου.
Περίοδος 24 μήνες. Ποσό 21.600 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ (23%).
Ο/Η υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρονικού Μηχανικού & Μηχανικού Η/Υ ή ισότιμο πτυχίο από αντίστοιχο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ. Εμπειρία σε σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση δικτυακών τόπων. Εμπειρία σε διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων (windows vista, windows 7, windows server 2003 & 2008, Linux). Γνώση σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού (JSP, PHP). Γνώση σε ανάπτυξη και διαχείριση βάσεων δεδομένων (SQL, MySQL). Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Θέση Νο2: Απασχόληση Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης με σύμβαση έργου.
Περίοδος 24 μηνών . Ποσό 36.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (23%). Ο/Η υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης ή ισότιμο πτυχίο από αντίστοιχο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης αντίστοιχης ειδικότητας (ή να είναι εγγεγραμμένος σε αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών). Επιθυμητά προσόντα: α) Εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα που περιλαμβάνουν κάποια από τα παρακάτω παραδοτέα, όπως αποδεικνύεται από σχετικές συμβάσεις. β) Εργασιακή εμπειρία σε παρόμοια προγράμματα του ΕΠΕΑΕΚ ή της ΓΓΕΤ, που αποδεικνύεται από σχετικές συμβάσεις. γ) Πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής γλώσσας.
Θέση Νο3: Απασχόληση Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης με σύμβαση έργου.
Περίοδος 24 μηνών. Ποσό 31.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (23%) Ο/Η υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης ή ισότιμο πτυχίο από αντίστοιχο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης αντίστοιχης ειδικότητας (ή να είναι εγγεγραμμένος σε αντίστοιχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών). Επιθυμητά προσόντα: α) Εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα που περιλαμβάνουν κάποια από τα παρακάτω παραδοτέα, όπως αποδεικνύεται από σχετικές συμβάσεις. β) Εργασιακή εμπειρία σε παρόμοια προγράμματα του ΕΠΕΑΕΚ ή της ΓΓΕΤ, που αποδεικνύεται από σχετικές συμβάσεις. γ) Πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής γλώσσας.
Θέση Νο4: Απασχόληση Συμβούλου Σταδιοδρομίας με σύμβαση έργου.
Περίοδος 24 μηνών. Ποσό 36.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (23%) Ο/Η υποψήφιος θα πρέπει να κατέχει πτυχίο Τμήματος Ψυχολογίας ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο από αντίστοιχο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ. Επιθυμητά προσόντα: α) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο αντικείμενο της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας ή ανθρώπινων πόρων. β) Εμπειρία σε παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας. γ) Πολύ καλή γνώση προγραμμάτων Windows, Office και στατιστικής ανάλυσης.
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ή να αποστείλουν με οποιοδήποτε τρόπο αλλά με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση την αίτηση και το βιογραφικό τους μέχρι την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:00 στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Πλατεία Αγ. Τίτου, τέρμα οδού Αγίου Μάρκου, κτίριο Παλαιών Φυλακών Υπόψη: ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ κα Ιωάννα Παπανικολάου & κα Κωνσταντίνα Φραγκεδάκη Τηλ. επικοινωνίας: 28210 37052 - 37040 και θα πρέπει να αναφέρουν εξωτερικά του φακέλου την συγκεκριμένη θέση (Νο.) για την οποία υποβάλουν την αίτηση τους.

Ο.Τ.Ε. Μηχανικός Διαχείρισης Δικτύων (Data Communications Networks Engineer)

Λήξη: 04/10/2010


Θέση: Μηχανικός Διαχείρισης Δικτύων (Data Communications Networks Engineer)
Υπαγωγή: Γενική Διεύθυνση Εταιρικών και Επιχειρησιακών Πελατών
Πλήθος θέσεων: 1
Περιγραφή έργου:
• Υλοποιεί και συντηρεί δίκτυα επικοινωνίας δεδομένων (data networks).
• Εγκαθιστά λογισμικά δικτυακού εξοπλισμού, ελέγχει τα ΙΡ δίκτυα στο χώρο του πελάτη, υλοποιεί αλλαγές στις παραμετροποιήσεις τους και συντάσσει αναφορές για τα σύνθετα προβλήματά τους.
• Εντοπίζει και επιδιορθώνει βλάβες ενεργού εξοπλισμού / επιχειρησιακών συστημάτων με τη χρήση απομακρυσμένης πρόσβασης και παραμετροποιεί και υλοποιεί αλλαγές στα συστήματα αυτά on site.
• Πραγματοποιεί αναβαθμίσεις εξοπλισμού και επιλύει προβλήματα πριν ή μετά την επέμβαση τεχνικών ή μηχανικών πεδίου.
• Επιλύει σύνθετα προβλήματα στα ΙΡ δίκτυα μεγάλων πελατών σε συνεργασία με τους ΙΤ managers του πελάτη και πραγματοποιεί συναντήσεις με τους πελάτες, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των προσφερoμένων λύσεων.
• Προωθεί τα επεξεργασμένα στοιχεία σε ανώτερα ιεραρχικά επίπεδα, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων σχετικά με διορθωτικές ενέργειες και την έκδοση οδηγιών για την τροποποίηση υφιστάμενων διαδικασιών διαχείρισης ή τη δημιουργία νέων διαδικασιών.
Απαραίτητα προσόντα:1. Πτυχίο ΑΕΙ Τεχνολογικών ή Θετικών Επιστημών της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής, σχετικός με το αντικείμενο της θέσης.
2. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2 ή Certificate of Proficiency in English του Πανεπιστημίου Cambridge ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σπουδών).
3. Άριστη γνώση πρωτοκόλλων TCP/IP, UDP/IP, MPLS, BGP, Ipsec, VOIP, DNS, ICMP & τεχνολογιών Routing, LAN, WAN.
4. Πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (MS Office, Project & Visio)
5. Άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου απαιτείται.
Συνεκτιμώμενα προσόντα:
• Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στον τομέα των ΙΡ δικτύων.
• Εμπειρία σε δικτυακό υλικό (switches, routers, servers) και εξειδίκευση στα ΙΡ δίκτυα πελατών και στο σχεδιασμό ΙΡ δικτύων.
• Καλή γνώση των συστημάτων AVAYA integrated management, CISCO Management Applications, IBM Netview (Tivoli).
• Πιστοποίηση CISCO CCNA.
• Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Β κατηγορίας.
Τόπος απασχόλησης: Αθήνα
Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, μέχρι την ημερομηνία λήψης της απόφασης για πρόσληψη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας έως την 4/10/2010 στη διεύθυνση www.ote.gr 

ΙΤΕ Προγραμματιστής Εφαρμογών Web

Λήξη: Επικοινωνήστε με το φορέα

Προγραμματιστής Εφαρμογών Web
Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών και Συστημάτων VLSI (CARV)
Ίδρυμα: Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ)
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)
Ημερομηνία Έναρξης: Νοέμβριος 2010
Διάρκεια: Ανοικτή
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Προθεσμία Αιτήσεων: Μέχρι την πλήρωση της θέσης

Περιγραφή: Από το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών και Συστημάτων VLSI (CARV) ζητείται Προγραμματιστής Εφαρμογών Web (Web Programmer / Developer) υπεύθυνος για την σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία δυναμικών εφαρμογών Web 2.0, στο πλαίσιο μιας ενδιαφέρουσας ευκαιρίας για την ανάπτυξη προϊόντων.
Η θέση αυτή είναι πλήρους απασχόλησης, στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης .

Καθήκοντα:

Εργαζόμενος στην ομάδα ανάπτυξης εφαρμογών, θα είναι υπεύθυνος/η για την:
Σχεδίαση, ανάπτυξη & ποιοτική δοκιμή κατανεμημένων εφαρμογών και εφαρμογών web μεγάλης κλίμακας.
Σχεδίαση, ανάπτυξη, βελτιστοποίηση και ποιοτική δοκιμή κλιμακώσιμων εφαρμογών client - server.
Σχεδίαση, ανάπτυξη, βελτιστοποίηση και συντήρηση Βάσεων Δεδομένων.
Εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση συστημάτων με web servers και βάσεις δεδομένων .
Απαιτούμενα Προσόντα:Πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών, ή στην Πληροφορική, ή Μηχανικού Η/Υ ή άλλο συναφές αντικείμενο.
Αγάπη για τον προγραμματισμό, όρεξη για δουλειά και προθυμία.
Ικανότητα για την επίτευξη στόχων μέσα σε δεδομένες προθεσμίες με ελάχιστη επίβλεψη,
Ικανότητες οργάνωσης και επικοινωνίας εστιασμένες στη γρήγορη & αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων
Επαγγελματική εμπειρία (τουλάχιστον 2 χρόνια) στην ανάπτυξη εφαρμογών web ή/και client-server.
Άριστες γνώσεις και ουσιαστική εμπειρία στις παρακάτω τεχνολογίες:
Python (Django, Twisted), ή Java (JSF, JSP, Servlets)
Javascript (JQuery, DOM, AJAX)
HTML, XHMTL, CSS, XML και σχετικά εργαλεία ανάπτυξης.
SQL (με έμφαση στην MySQL ή Postgres).
Εμπειρία στην εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση συστημάτων με εφαρμογές web βασισμένες σε Apache (ή Nginx), Postgres (ή MySQL) και Django.
Άπταιστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας .
Πρόσθετα προσόντα:

Γνώσεις και εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών cloud (π.χ. AppEngine, EC2, Facebook).
Γνώσεις και εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών για έξυπνες φορητές συσκευές, π.χ. iPhone ή Android.
Γνώσεις στις σωστές πρακτικές ασφάλειας λογισμικού (security best practices).
Εμπειρία στην συγγραφή σελίδων web, γραφικά και σχεδιασμός templates .
Παρέχονται:
Ανταγωνιστικές αποδοχές ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία.
Συμμετοχή σε ένα υψηλού τεχνικού επιπέδου, ενδιαφέρον και δυναμικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Εξαιρετικές ευκαιρίες και προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη.
Διαρκής εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και τεχνικές δεξιότητες. 
Διαδικασία αιτήσεων:Αίτηση και αποστολή βιογραφικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Δρ. Μιχαήλ Φλουρή (flouris@ics.forth.gr). Η αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει δείγματα ή συνδέσμους σε σελίδες με παλαιότερη δουλειά του υποψηφίου. Θα εκτιμηθούν επίσης συστατικές επιστολές. Οι καλύτεροι υποψήφιοι θα κληθούν για συνέντευξη.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Bidoun Video Project 2010

Bidoun Video Project 2010”
Έργα βίντεο καλλιτεχνών από τη Μέση Ανατολή
Το ΜΜΣΤ συνεργάζεται με το σημαντικότερο διεθνή φορέα αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό της Μέσης Ανατολής Bidoun projects και παρουσιάζει έργα βίντεο καλλιτεχνών από την περιοχή.
Εγκαίνια: Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, 13.30
Επιμέλεια: Bidoun, Masoud Amralla Al Ali & Antonia Carver, Aram Moshayedi, Özge Ersoy & Sohrab Mohebbi
Επιμέλεια παρουσίασης στην Ελλάδα: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Μοχάμετ Άλι για την Έρευνα της Ανατολικής Παράδοσης (I.M.A.R.E.T.)[i][i] την έκθεση Bidoun Video Project 2010” - έργα βίντεο καλλιτεχνών από τη Μέση Ανατολή σε συνεργασία με το Bidoun Projects[ii][ii] (Νέα Υόρκη) και την Townhouse Gallery of Contemporary Art (Κάιρο).
Η έκθεση αποτελεί την έναρξη του προγράμματος Focus: Middle Eastτου ΜΜΣΤ, που στόχο έχει να αναδείξει τη σύγχρονη πολιτισμική δράση μιας σχετικά άγνωστης περιοχής και να προωθήσει το διάλογο και τη συνεργασία με τον πνευματικό κόσμο και τους καλλιτέχνες της περιοχής. Για το σκοπό αυτό, το ΜΜΣΤ υπέγραψε στις αρχές του χρόνου μνημόνιο συνεργασίας με το I.M.A.R.E.T. που έχει στενούς δεσμούς και συνεργασία με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Το Bidoun Video Project 2010 υποστηρίζεται από το Emirates Foundation.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το “Bidoun Video Project 2010” περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα.
Ανάμεσα στα βίντεο που παρουσιάζονται συμπεριλαμβάνονται παραγωγές φορέων όπως το MoMA (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης), το Whitney Museum of American Art (Νέα Υόρκη) και η Tate του Λονδίνου.
Το πρόγραμμα “Cloudy Heads” (επιμέλεια: Bidoun) περιλαμβάνει έργα που αναφέρονται στη δυναμική των συλλογικά παραγόμενων κωδίκων επικοινωνίας και εστιάζουν στη δυνατότητα οικειοποίησης και χρήσης της δύναμης αυτής από τους καλλιτέχνες.
Το πρόγραμμα “Hollywood Elegies” (επιμέλεια: Aram Moshayedi) δανείζεται τον τίτλο του από το ομότιτλο ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λος Άντζελες (1941-47). Αντίστοιχα, τα βίντεο του προγράμματος αυτού σχολιάζουν άμεσα ή έμμεσα τις τρέχουσες συνθήκες παραγωγής, έκθεσης και διανομής πολιτιστικών προϊόντων.
Το πρόγραμμα “Strike a Pose” (επιμέλεια: Özge Ersoy & Sohrab Mohebbi) σχολιάζει την υιοθέτηση από πλευράς της σύγχρονης τέχνης μιας σειράς τεχνικών των μέσων μαζικής επικοινωνίας με στόχο την προβολή γεγονότων όπως μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, μπιενάλε και φουάρ. Περιλαμβάνει αποσπάσματα παρουσιάσεων ή ανταποκρίσεων από τέτοια γεγονότα, καθώς και υλικό προβολής τους ή ακόμη και συνεντεύξεις καλλιτεχνών και επιμελητών, όπως οι Marina Abramovic, Francesco Bonami και Tirdad Zolghadr.
Τέλος, το πρόγραμμα “Exploding Nostalgia” (επιμέλεια: Masoud Amralla Al Ali & Antonia Carver) είναι ένα αφιέρωμα στη βίντεο τέχνη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Κοινό χαρακτηριστικό των επιλεγμένων έργων είναι ο στοχασμός γύρω από τη σχέση της σύγχρονης πραγματικότητας με την παράδοση και το τοπίο της χώρας.

----
INFO:
Διοργάνωση: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Συνδιοργάνωση: Ι.Μ.Α.
R.E.T. (Ινστιτούτο Μοχάμετ Άλι για την Έρευνα της Ανατολικής Παράδοσης)
Με τη συνεργασία του Bidoun Projects (Νέα Υόρκη) και της Townhouse Gallery of Contemporary Art (Κάιρο)
Καλλιτεχνική οργάνωση: ArtBOX.gr | creative arts management

Πληροφορίες:

Εγκαίνια: Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, 13.30
Διάρκεια: 12/09-17/10 2010
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη, Σάββατο: 10.00-18.00 / Τετάρτη: 10.00-22.00 / Παρασκευή: 10.00-19.00 / Κυριακή: 11.00-15.00 / Δευτέρα κλειστά
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Θεσσαλονίκη
Τ.: 2310 240 002 , 2310 281212
Τ + F: 2310 281567
E: mmcart@mmca.org.gr
Site: http://www.mmca.org.gr/
ArtBOX.gr | creative arts management
Τ. 2310.224626
Ε. info@artbox.gr
Site: www.artbox.gr




[i][i] Το I.M.A.R.E.T. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2006 και στεγάζεται στο μεγάλο καθίδρυμα Ιμαρέτ της Καβάλας, προσφορά του ιδρυτή του μοντέρνου αιγυπτιακού κράτους Μοχάμετ Άλι στη γενέτειρα πόλη του. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται σταθερά με σημαντικούς διεθνείς φορείς από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Από το Δεκέμβριο του 2009, έχει εντάξει δράσεις σύγχρονης τέχνης στη δραστηριότητά του, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της ArtBOX.gr.
[ii][ii] Το Bidoun είναι ένας πολιτιστικός φορέας αφιερωμένος στην υποστήριξη και την προβολή των σύγχρονων καλλιτεχνών από τη Μέση Ανατολή. Ιδρύθηκε το 2003, με στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα ιδεών και ως φόρουμ ανταλλαγών γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό εντός και εκτός της περιοχής της Μέσης Ανατολής. Υπεύθυνη για τις δράσεις του είναι μια ομάδα επιμελητών, θεωρητικών και καλλιτεχνών με έδρα τους την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Η.Π.Α. Τα project του Bidoun περιλαμβάνουν το ομότιτλο βραβευμένο περιοδικό που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο κάθε τρεις μήνες, καθώς και μια σειρά από παραγωγές έργων, εκθέσεις κ.λπ.

ΚΜΣΤ/ ΔΡΑΣΕΙΣ 9-12.09

9-12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / SEPTEMBER 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ HELLENIC MINISTRY OF CULTURE AND TOURISM

ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ STATE MUSEUM OF CONTEMPORARY ART





9-30.09 / βίντεο-προβολές

HEART OUT EVENT /ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΙ ΧΩΡΟΙ/

Συμμετοχή στη δράση «HEART OUT EVENT. Δρόμοι της Τέχνης – Αναπάντεχοι Χώροι» με την προβολή του βίντεο της Τέτας Μακρή, "Πολιτεία των Νερών", 2005, έργο της συλλογής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.



Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης, project room

Ώρες λειτουργίας: ΤΡ-ΤΕ-ΠΕ-ΠΑΡ-ΚΥΡ: 11:00-19:00 ΣΑ: 11:00-20:00 ΔΕ: κλειστά

Φορέας-Διοργανωτής: Φίλοι των Δημητρίων

Συνδιοργάνωση: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Σύμπραξη με την Κίνηση των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ



www.dimitriafriends.gr

www.cact.gr


συνεχίζονται
έως 12.09 / έκθεση
/Πεδίο Δράσης Κόδρα 2010/

PICTOR. ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ

(ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ)

Από το λιμάνι, μέχρι το ακρωτήρι της Καλαμαριάς, οι προτάσεις του Pictor διασχίζουν τη θάλασσα και παρουσιάζονται περιχαρακωμένες σε ένα παλιό στρατόπεδο, αλλά και έτοιμες για κάθε παρέμβαση στην πόλη. Πρωτοτυπία, επινοήσεις αστικές, παρεμβατικές, απλές και καθημερινές, που αποσκοπούν στη βελτίωση του πιο σημαντικού πράγματος στο άστυ, της καθημερινότητάς μας.



Πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια : Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, 20:00
Ώρες λειτουργίας: ΚΥ - ΠΕ: 20:00 - 23:00 ΠΑ - ΣΑ: 20:00 - 24:00



Συνεργαζόμενοι φορείς: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης / Πολιτιστικός Οργανισμός Καλαμαριάς

Μία πρόταση της Τέτας Μακρή

Επιμελητές: Δόμνα Γούναρη / Αρετή Λεοπούλου



http://www.actionfieldkodra.gr/2010/pictor_exploring_the_familiar.html



έως 28.11 / έκθεση

ΑΝΕΥΡΕΤΟΙ ΝΗΣΟΙ

35 σύγχρονοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θέτουν την προσωπικότητα του καλλιτέχνη στο επίκεντρο των δημιουργιών τους.


Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη & Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης



Ξεναγήσεις ανοιχτές στο κοινό: κάθε Κυριακή, 12:00 & 13:00



Καλλιτέχνες

Marina Abramović, Alice Aycock, Marina Bolla, Louise Bourgeois, Yves Bresson, Tony Cragg, Danica Dakić, Latifa Echakhch, Jan Fabre, Hans Peter Feldmann, Gloria Friedmann, Carlos Garaicoa, Gilbert & George, Siobhán Hapaska, Rebecca Horn, Ilya Kabakov, Anselm Kiefer, Kimsooja, Γιάννης Κουνέλλης, Μαρία Λοϊζίδου, Richard Long, Natsuyuki Nakanishi, Maurizio Nannucci , Δημήτρης Ξόνογλου, Luigi Ontani, Dennis Oppenheim, Orlan, Michelangelo Pistoletto, Lucas Samaras, Barthélémy Toguo, Στέφανος Τσιβόπουλος, Κώστας Τσόκλης, Mamoru Tsukada, Günther Uecker, Lois Weinberger



Φορείς-Διοργανωτές: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / Musée d'Art Moderne de Saint-Étienne Métropole / Comune di Genova/ Palazzo Ducale Genova

Παραγωγή: Solares Fondazione delle Arti

Επιμελητές: Lóránd Hegyi / Κατερίνα Κοσκινά



http://www.greekstatemuseum.com



έως 19.09 / έκθεση

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ 1900-1930

Η έκθεση εξερευνά τη στενή σχέση ανάμεσα στην Τέχνης και τις Επιστήμες στη Ρωσία, πριν και μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917.



Fundación Botín, Exhibition Room at 3, Marcelino Sanz de Sautuola, Santander, Ισπανία



Φορέας διοργανωτής: Fundación Marcelino Botín

Συνεργαζόμενος φορέας: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Επιμελητές: John Bowlt / Nicoletta Misler / Μαρία Τσαντσάνογλου



http://www.fundacionmbotin.org





Το ΚΜΣΤ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού / The SMCA is funded by the Hellenic Ministry of Culture and Tourism





Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης –Συλλογή Κωστάκη

State Museum of Contemporary Art- Costakis collection

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

Public Relations and Communication Department

[t] +30 2310 589152 & 140 [f] +30 2310 589210

pr@greekstatemuseum.com

www.greekstatemuseum.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«Πράσινο φως» από το Πρωτοδικείο για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με stage

Αθήνα
Το δρόμο για τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται εδώ και χρόνια στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ με stage άνοιξε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία υποχρεώνει το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό αυτό το καθεστώς.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», το Πρωτοδικείο, κάνοντας σαφή διάκριση της εργασίας από τη μαθητεία, υπογραμμίζει: «Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι η μακροχρόνια απασχόληση των εργαζομένων αυτών είχε σκοπό την επαγγελματική κατάρτισή τους, την ένταξη ή την επανεκπαίδευσή τους επί ενός αντικειμένου ευκόλως κατανοητού. Η πραγματική φύση της απασχόλησης των εργαζομένων ήταν αυτή της εξαρτημένης εργασίας με όλες τις περαιτέρω συνέπειες (όπως είναι μισθολογικές, ασφαλιστικές συνταξιοδοτικές)».

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά, επισημαίνοντας ότι η πρακτική αυτή του Ελληνικού Δημοσίου να στελεχώνει τις υπηρεσίες του και να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του προσλαμβάνοντας τους εργαζομένους αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ δεν σημαίνει ότι το ίδιο δεν είναι ο εργοδότης τους, αφού ο ΟΑΕΔ σε τελική ανάλυση απλώς μεσολαβεί στη σύναψη των συμβάσεων μαθητείας.

Το δικαστήριο προτού καταλήξει στην κρίση του έλαβε υπόψη του τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) της 23ης Απριλίου 2009 που εκδόθηκε ύστερα από ερωτήματα τα οποία του τέθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια.

Η απόφαση αυτή του ΔΕΚ αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρξε κατάφωρη κατάχρηση σε βάρος των εργαζομένων, καθώς όχι μόνο δεν μαθήτευαν, ώστε να δικαιολογείται η ανασφάλιστη απασχόλησή τους με μισθούς κατά πολύ χαμηλότερους των ελαχίστων νόμιμων ορίων, αλλά αντίθετα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών του υπουργείου, καθ΄ υπέρβαση μάλιστα και κάθε εκ του νόμου χρονικού ορίου για την απασχόληση με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας.

Εν τω μεταξύ, φραγμό σε ανεξέλεγκτες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη θέτει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τους δημάρχους, οι οποίοι πολλές φορές επιδεικνύουν «υπερβάλλοντα ζήλο», προσλαμβάνοντας στην ουσία νέους υπαλλήλους.

Σε εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος επισημαίνεται ότι οι δήμαρχοι στις περιπτώσεις μονιμοποιήσεων συμβασιούχων οφείλουν να εφαρμόζουν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αποκλειστικά και μόνο του Τριμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Στην περίπτωση κατά την οποία το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι συντρέχουν οι λόγοι της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, οι ΟΤΑ οφείλουν να προχωρούν στη σύσταση των αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Συντονιστές και Τεχνικοί υπεύθυνοι σε ομάδες εργασίας της Ψηφιακής Ελλάδας 2020

Δημοσιεύτηκαν οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους Συντονιστές και τους Τεχνικούς Υπεύθυνους (Rapporteurs) των 7 Ομάδων Εργασίας της Ψηφιακής Ελλάδας 2020 για την περίοδο 1/10/2010 έως 15/6/2011. Παράλληλα, αναρτήθηκαν για δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο το κείμενο της Πολιτικής Πρότασης καθώς και το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Φόρουμ. Η Ψηφιακή Ελλάδα 2020 ξεκινάει τις εργασίες με τις εξής ομάδες/θεματικές ενότητες:
1. Δημόσια Διοίκηση και κοινωνία
2. eΕπιχειρηματικότητα
3. Παιδεία – Καινοτομία – Έρευνα
4. Ηλεκτρονική Ενσωμάτωση και Ψηφιακός Αλφαβητισμός
5. Εμπιστοσύνη και ασφάλεια
6. Διαλειτουργικότητα, Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), Ανοικτό Περιεχομένο και Δεδομένα
7. Δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς
Κάθε Ομάδα θα διαθέτει ένα Συντονιστή και έναν Τεχνικό Υπεύθυνο (Rapporteur), τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των οποίων περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (www.digitalgreece2020.gr/archives/81). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 19/9/2010 στη διεύθυνση https://apps.gov.gr/digi2020/app.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να διαβάσουν και να σχολιάσουν τα κείμενα της Πολιτικής Πρότασης και του Επιχειρησιακού Σχεδίου, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής. Τα δύο κείμενα της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμα στις διευθύνσεις http://www.co-ment.net/text/2547/ και http://www.co-ment.net/text/2546/.  
Στις αμέσως επόμενες εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής θα αποφασιστεί η σύνθεση της Επιτροπής Στρατηγικής της Ψηφιακής Ελλάδας 2020, θα επιλεγούν οι Συντονιστές και οι Τεχνικοί Υπεύθυνοι (Rapporteurs) και θα ληφθούν υπόψη τα σχόλια και οι παρατηρήσεις από τη δημόσια διαβούλευση.

Εξωτερικοί συνεργάτες για το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Καβάλας

Λήξη: 23/09/2010
Σύμβαση έργου με 5 εξωτερικούς συνεργάτες στο ΤΕΙ Καβάλας για το έργο "Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Καβάλας".
Πληροφορίες στη γραμματεία του Ειδικού Λογαριασμού ΤΕΙ Καβάλας, Άγιος Λουκάς 65404 και στα τηλέφωνα 2510462125 (Δ. Εμμανουλούδης) και 2510462150.

Εξωτερικοί συνεργάτες στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Λήξη: 20/09/2010
Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου (ΕΛΚΕ ΤΕΙ/Μ), προτίθεται να αναθέσει με συμβάσεις ανάθεσης έργου σε τέσσερις εξωτερικούς συνεργάτες, την υποστήριξη των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο  υλοποίηση της πράξης:  ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, κατηγορία πράξης «Ανάπτυξη εθνικού συστήματος αξιολόγησης, διασφάλισης της ποιότητας και τεκμηρίωσης των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς πόρους. Αναλυτικά:
Θέση 1
Ειδικός  Υποστήριξης ΟΜΕΑ 
Απαιτούμενα προσόντα 
• Πτυχίο ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο)
• Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
• Τουλάχιστον 18μηνη εμπειρία  σε εθνικά ή Ευρωπαϊκά έργα.
Συνεκτιμώμενα Προσόντα
1. Εμπειρία σε υλοποίηση μελετών και ερευνών 
Διάρκεια έργου: 16 ανθρωπομήνες πλήρους απασχόλησης, ήτοι από την υπογραφή της σύμβασης  έως 31/5/2013 
Συνολική Αμοιβή: 27.200 €
Θέση 2
Ειδικός Πληροφοριακών Συστημάτων
Απαιτούμενα προσόντα
• Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής ή Πληροφορικής
• Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
• Τουλάχιστον διετής εμπειρία στην υλοποίηση έργων ΤΠΕ
Συνεκτιμώμενα Προσόντα
• Γνώσεις πάνω σε συστήματα και τεχνολογίες βάσεων δεδομένων
• Γνώσεις πάνω σε τεχνολογίες διαδικτύου
• Εμπειρία σε υλοποίηση μελετών και ερευνών
Διάρκεια έργου:  18 ανθρωπομήνες πλήρους απασχόλησης, ήτοι από την υπογραφή της σύμβασης  έως 31/8/2013
Συνολική Αμοιβή: 36.000 €
     
Θέση 3
Ειδικός Ποιότητας
Απαιτούμενα προσόντα
• Πτυχίο ΑΕΙ στα Μαθηματικά ή στην Πληροφορική  ή Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής
•  Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό σχετικό με την Ποιότητα και Πρότυπα
•  Καλή Γνώση της Αγγλικής γλώσσας
• Εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους σε έργα που αφορούν υπολογιστική-τεχνική υποστήριξη Τμημάτων ΤΕΙ.
Διάρκεια έργου:  8 ανθρωπομήνες πλήρους απασχόλησης, ήτοι από την υπογραφή της σύμβασης  έως 31/12/2011
Συνολική Αμοιβή:   15.350 €
Θέση 4
Ειδικός Διασφάλισης Ποιότητας
Απαιτούμενα προσόντα
• Πτυχίο ΑΕΙ στα Μαθηματικά ή στην Πληροφορική  ή Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής ή Διοίκησης Επιχειρήσεων.
• Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό σχετικό με τη Διασφάλιση Ποιότητας
• Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
• Τουλάχιστον διετή εμπειρία στην υλοποίηση ή  και  διαχείριση προγραμμάτων και έργων
Διάρκεια έργου:  15 ανθρωπομήνες πλήρους απασχόλησης, ήτοι από την υπογραφή της σύμβασης  έως 28/2/2012
Συνολική Αμοιβή: 30.000 €
Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και θα απαιτηθεί πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης στην περίπτωση που επιλεγούν.
Όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και επιθυμούν, καλούνται να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά (πρωτότυπα ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφα):
1. Αίτηση
2. Βιογραφικό σημείωμα σε τρία (3) αντίτυπα όπου θα αναγράφονται οι σπουδές, η επαγγελματική εμπειρία καθώς και πρόσθετα στοιχεία σχετικά με την υποψηφιότητα
3. Τίτλοι σπουδών (εφόσον ο τίτλος σπουδών είναι της αλλοδαπής απαιτείται  αντίστοιχη ισοτιμία)
4. Αποδεικτικά εμπειρίας  
5. Πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας
6. Πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ
7.  Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη: Φάκελος υποψηφιότητας για την  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση 1 ή 2 ή 3 ή 4 στη πράξη « ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»,  στο Γενικό Πρωτόκολλο του ΤΕΙ (ΤΕΙ Μεσολογγίου, Νέα Κτίρια, 30200 Μεσολόγγι)  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να αποστείλουν με συστημένη επιστολή, το αργότερο μέχρι τις 20/9/2010, ημέρα Δευτέρα. Φάκελοι που κατατίθενται/αποστέλλονται με οποιοδήποτε τρόπο πέραν της προαναφερόμενης προθεσμίας επιστρέφονται ως εκπρόθεσμοι.
Πληροφορίες και αντίγραφα της προκήρυξης θα δίνονται από τον ΕΛΚΕ ΤΕΙ/Μ   (τηλ.2631 0 58221 κ.  Ηγούμενο Γιάννη) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  στην διεύθυνση:  Νέα κτίρια Τ.Κ. 302 00 Μεσολόγγι.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Υποτροφίες για φοιτήτριες

Tο Kοινωφελές Iδρυμα «Xαράλαμπος Mεγκούσογλου» αποφάσισε τη χορήγηση υποτροφιών για το Aκαδημαϊκό Eτος 2010-2011 σε πέντε (5) φοιτήτριες Aνωτάτων Eκπαιδευτικών Iδρυμάτων της ημεδαπής, διάρκειας ενός έτους, με τη δυνατότητα παράτασης καθ’ όλη τη διάρκεια των κανονικών τους σπουδών, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Iδρύματος. (Tο ποσότης υποτροφίας ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα). Oι υποτροφίες αυτές θα χορηγηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Kανονισμού του Iδρύματος, χωρίς διαγωνισμό, με κριτήρια επιλογής την οικονομική τους αδυναμία, κατά την έμφρονα κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επισημαίνεται ότι δεν χορηγούνται υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και για δεύτερο πτυχίο. Oι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν από 1/9/2010 έως 30/9/2010 στα γραφεία του Iδρύματος στην Aθήνα, οδός Σαρανταπήχου 65 (T.K. 11471 - Περιφερειακός Λυκαβηττού - Λεωφορείο 060, 9η στάση), κάθε Tετάρτη, ώρες 6-8 μ.μ.