Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Google Travel Forum

Στις 2 Φεβρουαρίου 2012 στο Athinon Arena η Google Ελλάδας
διοργανώνει το Google Travel Forum, την πρώτη ενημερωτική ημερίδα που απευθύνεται
στους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα!


Οι επαγγελματίες που θα παραστούν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς του τομέα για τη δύναμη του διαδικτύου και  τις δυνατότητες και προοπτικές που μπορεί να προσφέρει στον τουριστικό κλάδο. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να γνωριστούν και να συνομιλήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με στελέχη της Google για τα πιο σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία που ταιριάζουν στις επιθυμίες τους.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για κλειστή εκδήλωση της Google, με προσκλήσεις,
ενώ η συμμετοχή του κοινού είναι περιορισμένη.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας στην κυρία Αμαρυλλίδα Βεντούρη, τηλ. 210 - 7249000, 211 - 7501252, e-mail: am@vando.gr

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

2 Εξωτερικοί Συνεργάτες στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 2 Εξωτερικοί Συνεργάτες στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Αιτήσεις έως και 30/01/2012
http://www.ru.aegean.gr/announcement/attachment/800/Prokiriksi_GD_ortho-signed.pdf

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πρόσληψη εκπαιδευτών στα δημόσια ΙΕΚ

Θέσεις εκπαιδευτών στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), για το εαρινό εξάμηνο κατάρτισης 2011-2012, προκηρύσσει το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Όσοι απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές θα παράσχουν αρχική κατάρτιση με τη διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ.

Δικαίωμα υποβολής σχετικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης έχουν όλοι οι ιδιώτες, καθώς και οι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ασχολούμενοι στο δημόσιο τομέα που έχουν τα νόμιμα τυπικά προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται στα εγκεκριμένα αναλυτικά προγράμματα αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Τα δικαιολογητικά που καταθέτουν οι υποψήφιοι στο ΙΕΚ της επιλογής τους είναι τα εξής:
- Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
- Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών της ημεδαπής (βασικό πτυχίο αντίστοιχο με την ειδικότητα που προκηρύσσεται, μεταπτυχιακός και διδακτορικός τίτλος θέματος συναφούς προς το αντικείμενο, παιδαγωγικός τίτλος σπουδών ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ ή ΑΣΠΑΙΤΕ, δίπλωμα ΙΕΚ, πτυχίο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Τεχνικού – Εκπαιδευτικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής).

Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν:
α) Είτε άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία έχει χορηγηθεί με τη διαδικασία της επαγγελματικής αναγνώρισης, βάσει των διατάξεων των επαγγελματικών προσόντων (π.χ. Οδηγίες 89/48/ΕΟΚ, 92/51/ΕΟΚ, 99/42/Ε.Κ., Τομεακές Οδηγίες κ.λπ.). Στην περίπτωση της επαγγελματικής αναγνώρισης, αντί της άδειας άσκησης επαγγέλματος είναι δυνατόν να κατατεθεί αντίγραφο της Πράξης Αναγνώρισης από το αρμόδιο Συλλογικό Όργανο ή την αρμόδια επιτροπή (π.χ. ΣΑΕΙ, ΣΕΑΤΕΚ, Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων κ.α.) ή αντίγραφο της Απόφασης Αναγνώρισης από την κατά περίπτωση Αρμόδια Αρχή (Υπουργείο, Νομαρχία κ.λπ.).
β) Είτε πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, τον ΟΕΕΚ, του ΕΟΠΠ ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Όσοι έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε κράτος μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να καταθέσουν Πιστοποιητικό Χορήγησης Ισοτιμίας από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, τον ΟΕΕΚ, του ΕΟΠΠ ή από άλλη αρμόδια υπηρεσία. Σε αυτήν την περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επισύναψη επικυρωμένων αντιγράφων των βασικών τίτλων σπουδών επισήμως μεταφρασμένων (από το Υπ.Εξ., πρεσβείες της Ελλάδος στο εξωτερικό, Δικηγόρους και μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου).

- Από τους υποψηφίους που υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα απαιτείται:
I. βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης,
II. ή υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνεται επακριβώς ο χρόνος και το είδος της εμπειρίας του, τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.

- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να προσκομίσουν:
I. βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένου επαγγέλματος,
II. ή υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, ότι εξετέλεσε συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της εμπειρίας.

- Από τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, όταν η εργασία έχει παρασχεθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα της παρ. 1, του άρθρου 14, του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ. 3, του άρθρου 1, του Ν. 2527/1997, απαιτείται μόνο βεβαίωση του αντίστοιχου φορέα, από την οποία να προκύπτει το είδος της εργασίας που παρασχέθηκε και η χρονική διάρκεια της παροχής της.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που έχουν ήδη συνεργαστεί στο Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2011 - 2012 με το ίδιο ΙΕΚ, δεν χρειάζεται να επανυποβάλουν τα ίδια δικαιολογητικά που υπάρχουν στο φάκελό τους. Αρκεί η υποβολή της αίτησης με συνημμένο βιογραφικό σημείωμα.

Κατά την επιλογή συνεκτιμώνται : η εργασιακή εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν να διδάξουν, οι συναφείς με το αντικείμενο μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, η απόδοση, η συνέπεια και η διάθεση συνεργασίας στην περίπτωση προηγούμενης απασχόλησης στο ΙΕΚ, τα κοινωνικά κριτήρια.

Κατόπιν της επιλογής τους οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές οφείλουν:
1. Να υπογράψουν σχετική σύμβαση μίσθωσης έργου στην οποία θα καθορίζονται τα μαθήματα τα οποία τους ανατέθηκαν οι ώρες απασχόλησης, η ωριαία αντιμισθία οι λοιπές υποχρεώσεις.
2. Να συμπληρώσουν Υπεύθυνη δήλωση Ατομικών Στοιχείων που θα τους δοθεί από το Ι.Ε.Κ.
3. Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86: α) για το εάν εργάζονται σε φορέα του στενότερου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε ποιον, β) για τις συνολικές τακτικές και πρόσθετες, αμοιβές από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και γ) ότι οι συνολικές αποδοχές τους δεν υπερβαίνουν τα εκ του Ν. 1326/83 (άρθρα 4, 5), Ν. 2303/95, Ν.2470/97 και Ν.3833/2010 ανώτατα επιτρεπόμενα όρια κατά μήνα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με το άρθρο 31 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα να εξασφαλίσουν άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως στην έδρα των κατά τόπους ΙΕΚ από 23 μέχρι και 27 Ιανουαρίου 2012. Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς δεν θα γίνουν δεκτές. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλ.: 213-1311575

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συμβάσεις έργου στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΔΒΜΘ

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Ε.Υ.Ε.  Ε.Δ.)  προτίθεται να συνάψει έως οκτώ (8) συμβάσεις έργου με Εξωτερικούς Συνεργάτες/ Εμπειρογνώμονες για  την  παροχή  Έργου  τεχνικής  υποστήριξης και  τεχνογνωσίας, στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού - Ψηφιακή Βάση Γνώσεων  - Υποδομές για ένα Ψηφιακό Σχολείο», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση / Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και καλεί  τους ενδιαφερόμενους που διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις και εμπειρία να υποβάλουν Προτάσεις.
Εμπειρογνώμονες ‐ κατηγορία Α
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
• Πτυχίο ή Δίπλωμα  Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,  Πληροφορικής ή Θετικής Κατεύθυνσης (ή ισότιμο πτυχίο Πανεπιστημίου του εξωτερικού).
• Μεταπτυχιακό η διδακτορικό δίπλωμα  σε ΤΠΕ
• Τουλάχιστον  τριετής (3)  επαγγελματική  εμπειρία  σε  θέματα  σχεδιασμού, παρακολούθησης  και  διοίκησης  έργων  ΤΠΕ  και  σύνταξης  προδιαγραφών  για διαγωνισμούς ΤΠΕ.
• Καλή γνώση (επίπεδο Β2 ή ισοδύναμο) ξένης κοινοτικής γλώσσας.
Εμπειρογνώμονες δημοσιότητας ‐  κατηγορία Β
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
• Πτυχίο ή Δίπλωμα  Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,  (ή ισότιμο πτυχίο Πανεπιστημίου του εξωτερικού ).
• Μεταπτυχιακό η διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της δημοσιότητας ή  επικοινωνίας ή ΜΜΕ.
• Τουλάχιστον τριετής (3) επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και παρακολούθησης δράσεων προβολής και δημοσιότητας έργων ΤΠΕ.
• Καλή γνώση (επίπεδο Β2 ή ισοδύναμο) ξένης κοινοτικής γλώσσας.
Εμπειρογνώμονες αυξημένης εμπειρίας ‐ κατηγορία Γ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
• Πτυχίο  ή  Δίπλωμα  Πανεπιστημιακής  Εκπαίδευσης, Πληροφορικής  ή  Θετικής Κατεύθυνσης ( ή ισότιμο πτυχίο Πανεπιστημίου του εξωτερικού ).
• Μεταπτυχιακό η διδακτορικό δίπλωμα σε ΤΠΕ
• Τουλάχιστον  εξαετής  (6)  επαγγελματική  εμπειρία  σε  θέματα  σχεδιασμού, παρακολούθησης  και  διοίκησης  έργων  ΤΠΕ  και  σύνταξης  προδιαγραφών  για διαγωνισμούς ΤΠΕ.
• Καλή γνώση (επίπεδο Β2 ή ισοδύναμο) ξένης κοινοτικής γλώσσας.
Οι  προτάσεις  των  ενδιαφερομένων κατατίθενται  σε  κλειστό φάκελο στο Υπουργείο  Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  και  Θρησκευμάτων,  στην    Ε.Υ.Ε.  Εκπαιδευτικών  Δράσεων  του  Υπ.  Παιδείας  Δ.Β.Μ.Θ.,  Ανδρέα Παπανδρέου  37 - ΤΚ  151 80  Μαρούσι (Γραφείο  1031), 1ος όροφος καθημερινά μέχρι τις 15.00 μμ. ή αποστέλλονται ταχυδρομικά συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή courier) σε κλειστό φάκελο, στην ακόλουθη διεύθυνση, προς ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Ανδρέα Παπανδρέου 37‐ΤΚ 151 80 Μαρούσι (Γραφείο 1031) ΜΟΝΑΔΑ Γ-Πρωτόκολλο Ε.Υ.Ε. Ε.Δ. (Προσοχή: Στο εξωτερικό μέρος του κλειστού φακέλου να αναγράφεται η ένδειξη που ακολουθεί: « Υποβολή Πρότασης για την υπ’αριθμ. 19431/23‐12‐2011 Πρόσκληση)».
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι και 18/01/2012.
Κατεβάστε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών και Δικτυακών Συστημάτων

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη θέση του Υπεύθυνου Ασφάλειας Πληροφοριακών και Δικτυακών Συστημάτων στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Περιγραφή της θέσης
Ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριακών και Δικτυακών Συστημάτων θα είναι αρμόδιος για την διαχείριση και την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Κύριο καθήκον του θα είναι η παρακολούθηση, η διαχείριση και η ασφάλεια των εξυπηρετητών (servers) της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει διαδικασίες εγκατάστασης, διατήρησης και αναβάθμισης. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την εφαρμογή της πολιτικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και των αντίστοιχων μέτρων ασφάλειας για τη διασφάλιση της προστασίας των πληροφοριών.
Τυπικά Προσόντα
Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) [1] Πανεπιστημιακού τομέα ή ΕΑΠ ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Μεταπτυχιακός τίτλος επιπέδου Μάστερ στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων είναι επιθυμητός.
Τουλάχιστον 5 χρόνια εργασιακή εμπειρία σε αντίστοιχη θέση Άλλως αποδεδειγμένη 10ετή εργασιακή εμπειρία σε μεγάλους ή ιδιαιτέρων απαιτήσεων ασφάλειας οργανισμούς στο αυτό αντικείμενο με έμφαση στην ασφάλεια.
2 Συστατικές από προηγούμενη εργασία
Κύρια Καθήκοντα
Διαχείριση συστημάτων και δικτύωνΈλεγχος πληροφοριακών συστημάτων και αξιολόγηση της ασφάλειας και επάρκειάς τους Κατάρτιση και εφαρμογή Πολιτικής Ασφαλείας και συναφών διαδικασιών Εφαρμογή τεχνικών μετρών ασφάλειας Εκπαίδευση και υποστήριξη χρηστών σε θέματα ασφάλειας
Ειδικές Γνώσεις (Υποχρεωτικά)
Unix / Linux System Administration (Debian disrtribution would be prefered) Apache web server administration Windows Active Directory Administration LDAP Administration Samba Administration Windows XP, Win7, Server 2003, Server 2008 administration
Επιθυμητά Προσόντα
WordPress and PHP securityMysql DB administrationWeb application optimizationWeb application securityJ2EE optimization and securiyΓνώσεις συστημάτων παρακολούθησης, διαχείρισης ασφάλειας υποδομώνΓνώσεις Penetration TestingΓνώσεις σε πρότυπα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων (ISO 17799)Πιστοποίηση CISSP (Certified Information Systems Security Professional)Πιστοποίηση Διαχείρισης Συστημάτων
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα opengov.gr μέχρι 24 Ιανουαρίου 2012.
[1] Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεματικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοιατρική ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ ή Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Μηχανικού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Η/Υ ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικού Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ή Φυσικού ή Μαθηματικού.