Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Επίσημη Λειτουργία του Blog

Ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία του Blog του Συλλόγου. Περιμένουμε προτάσεις, σχόλια και πάνω απ' όλα την υποστήριξή σας στις κινήσεις που κάνουμε και στους αγώνες μας. Θα ζητήσουμε να κάνετε λίγο υπομονή στην λειτουργία του ιστολογίου μέχρι να αρχίσουμε να το διαχειριζόμαστε όπως πρέπει.

Καλή αρχή!!

Εκ του Δ.Σ.

Αίτηση εγγραφής στο Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (doc)

3 σχόλια:

aLiCe είπε...

Καλή αρχή εύχομαι στο Blog του συλλόγου!!!!

evimar pi είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΝΕΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΑΣ.. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ?..
ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ..

ΟΠΟΤΕ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ 2 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ..

1)ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ BLOG)??.. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Σ.Α. ΜΕΣΩ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ Σ.Α. -ΔΛΔ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ (ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ Γ.Α.), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ!

ΕΤΣΙ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ & ΕΡΓΟ..:1)Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΣ (π.χ. ΤΠΤΕ=ALCO ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ),2)Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΤΛ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 3)Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΠΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.

2)Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ BLOG, ΜΙΑΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ "Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ".ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΟΜΙΖΩ, ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ 1)ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ (ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΣ?) ΚΑΙ 2)ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ. ΘΙΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΟΠΙΖΩ "ΚΑΚΙΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ" - ΑΛΟΙΜΟΝΟ!- ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΣΥΛΛΟΓΟΣ", ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ..

ΟΠΟΤΕ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

Συλλογος Αποφοιτων ΤΠΤΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου είπε...

Αγαπητή Εύη! Θα ξεκινήσω αντίστροφα να απαντήσω στα ερωτήματα σου, αφού πρώτα θα σε παρακαλέσω να γράφεις με μικρά γραμματα (Τα κεφαλαία κουράζουν και στα ιντερνετικά δρώμενα δηλώνουν ότι φωνάζεις).

Θέλω να τονίσω ότι είμαστε σε ακόμα περίοδο που μαθαίνουμε και εμείς οι ίδιοι να διαχειριζόμαστε το Blog. Και ότι ο ρόλος αυτού το blog ειναι καθαρά ενημερωτικός, έτσι ώστε αντί να γεμίζουμε το κάθε Mailbox των μελών του Συλλόγου με mail κάνουμε αυτή τη προσπάθεια να ενημερώνουμε τα μέλη μας με τον προσωρινό αυτό μέσο(μέχρι να έχουμε τη δική μας ιστοσελίδα και φορουμ).
Ρώτησα ένα συνάδελφο (πριν καν ξεκινήσουμε το Blog)που ασχολείται και έχει κ δικό του blog πως μπορούμε να βάλουμε μέλη στο blog και να μπορούν να διαχειρίζονται, και μου είπε πως γίνεται με προσκληση που στέλνεται σε όποιον θέλει να συμμετάσχει. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει βρεθεί χρόνος να το ψάξω περισσότερο, αλλά θα το κάνω σίγουρα μετά τις 1 Σεπτέμβρη, λόγω προσωπικών υποχρεώσεων μου.
Σαφως και είναι αποδεκτά άρθρα τα οποία μπορεί κάποιος να ανεβάσει και να πει τη γνώμη του. Στις λιγοστές μέρες του blog δεν έχει σβηστεί κανένα σχόλιο αλλά και δεν έχουμε κιόλας σκοπό να το κάνουμε αυτό.
Προς το παρόν διαχεριστές του Blog είναι οι διαχειριστές του e-mail του συλλόγου, δηλαδή του ΔΣ, που αποτελείται από τους: Καρά Ευχαγγελία, Καρίπη Κυριάκο, Λεοντή Σμαράγδα, Νταρή Δημήτρη και Σταυρακάκη Αργυρώ.
Δυστυχως όπως θα διαπιστώσεις και στη συνέχεια, το "όλοι μαζί" στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολο μιας και οι απόφοιτοι είναι διασκορπισμένοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ασε που στην μία και μοναδική κλήση που έγινε για γενική Συνέλευση ανταπροκρίθηκαν λιγότερα από 10 άτομα. Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση σε όσα μέλη του Συλλόγου το επιθυμήσουν, αρκεί να μάθουμε να το λειτουργούμε για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. (χωρίς να σημαίνει ότι δε πρέπει να αποφασίζουμε ΟΛΟΙ μαζί σε όλα τα σημαντικά θέματα.)
Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα σου:
Κάθε άτομο όταν έρχεται σε τριβή με την αγορά εργασίας ενημερώνεται καλύτερα και μπορεί να ενημερώσει και άλλους καλύτερα. Ο ρόλος μέχρι τώρα του Συλλόγου υπήρξε ενημερωτικός και η προσπάθειά του δεν ξεπέρασε τα όρια των Γενικών συνελεύσεων των Φοιτητών και των Καθηγητών (ΓΣ τμήματος). Τον Αύγουστο έγινε μία προσπάθεια να σταλούν e-μαιλ με ενημερωτικό υλικό για τους απόφοιτους και το τμήμα σε όλους τους Δήμους, κοινότητες και Νομαρχίες της χώρας και σκοπεύουμε να το στείλουμε σε έντυπη μορφή για και στην Τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε Υπουργεία, ΑΣΕΠ, Πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς που σχετίζονται με το αντικείμενο του τμήματος.

Οι σκέψεις είναι πολλές τα άτομα που ασχολούνται όμως είναι πολύ λίγα. Ένας από τους λόγους δημιουργίας του ιστολογίου είναι και αυτός. Να δείξει ο καθένας από εμάς ότι "Είμαστε εδώ και υπάρχουμε!"

Όσον αφορά τα εργασιακά, το να πάρουμε μία θέση σαν Σύλλογος και να γράψουμε ένα ωραιότατο κείμενο δεν αρκεί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ότιδήποτε θέλουμε πετύχουμε να το δοκιμάζουμε στηνν πράξη! (πχ: θέλουμε και δικαιώμαστε μεγαλύτερο μισθό, τον διεκδικούμε!) Αλλά ένας εργαζόμενος που δεν ξέρει τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματα του σίγουρα δεν μπορεί να τα διεκδικήσει. Η ενεργή συμμετοχή στα σωματεία εργαζομένων στον εκάστοτε εργασιακό χώρο είναι αναγκαία, η ύψωση της προσωπικής φωνής είναι αναγκαία, η προσωπική ενημέρωση και η ενημέρωση και άλλων είναι αναγκαία.
Ελπίζω να σε κάλυψα. Θα είμαστε σε σχεδόν καθημερινή επαφή.

Την απάντηση αυτή υπογράφει: Σταυρακάκη Ηρώ