Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Υποτροφίες για θερινό πρόγραμμα εκμάθησης Τσεχικής γλώσσας



    Το Πανεπιστήμιο Palackeho, του Olomouci, της Τσεχίας, διοργανώνει θερινό πρόγραμμα εκμάθησης Τσεχικής γλώσσας, από 18 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2009, για καθηγητές, φοιτητές, μεταφραστές, δημοσιογράφους και αλλοδαπούς μη τσεχόφωνους.
    Το σεμινάριο περιλαμβάνει πέντε μαθήματα το πρωί και προαιρετικά μαθήματα το απόγευμα, καθώς επίσης και συμπληρωματικές δραστηριότητες, που να έχουν σχέση με τον πολιτισμό της χώρας αυτής, μία κινηματογραφική λέσχη, ένα θεατρικό εργαστήριο, δύο ημερήσιες εκδρομές και μία διήμερη εκδρομή στην Πράγα κλπ. Προσφέρονται και μαθήματα Ρωσικής και Πολωνικής γλώσσας, εφ’όσον δημιουργηθούν τμήματα τουλάχιστον πέντε ατόμων.
    Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης και υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης Διεθνούς πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Για τους φοιτητές υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης καταλύματος σε φοιτητική εστία, χρήσης της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, καθώς και internet.
    Όσοι ενδιαφέρονται για υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας της Τσεχίας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Τσεχίας της χώρας τους, πριν τις 30 Απριλίου 2009. Η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων είναι 31 Μαΐου 2009, για τους υποτρόφους και 30 Ιουνίου για όλους τους υπόλοιπους φοιτητές. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση UNIVERZITA PALACKEHO V OLOMOUCI, Filozoficka fakulta, LSSS FF UP, Krizkovskeho 10, 77180 Olomouc, Czech Republic.
    Τα υποχρεωτικά έξοδα, που θα πρέπει να καταβληθούν είναι : 30 ευρώ για τα διοικητικά έξοδα και 780 ευρώ για τα δίδακτρα του τμήματος. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται : το εντατικό πρόγραμμα Τσεχικής γλώσσας, τα βιβλία και όλο το υπόλοιπο απαραίτητο υλικό, τα μαθήματα Ρωσικής και Πολωνικής γλώσσας, οι τρεις εκδρομές, το πρόγραμμα της κινηματογραφικής λέσχης και του θεατρικού εργαστηρίου. Το μονόκλινο δωμάτιο στην εστία ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ και το δίκλινο στα 280 ευρώ. Υπάρχει κοινή τουαλέτα για κάθε δύο δωμάτια και κουζίνα για κάθε όροφο. Πετσέτες και σεντόνια δίδονται στους φοιτητές από την εστία. Στην υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας της Τσεχίας, περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και έξοδα της σχολής, η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο και η διατροφή, με την μορφή κουπονιών, για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα. Όσοι θέλουν ατομική διαμονή, θα πρέπει να το σημειώσουν στην αίτηση τους.
    Για την περαιτέρω ενημέρωσή τους, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από το website: www.lsss.upol.cz , να επικοινωνήσουν στο e-mail: lsss@upol.cz και στα τηλέφωνα 00420 585 633 156 και στα φαξ 00420 585 633 000 και 00420 585 633 012. Για κάποια ειδικά αιτήματα, που μπορεί κανείς να έχει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές του προγράμματος και τον PhDr Petr Porizka, στο πιο πάνω τηλέφωνο και e-mail, πριν τις 30 Ιουνίου 2009.

1 σχόλιο:

ha_ha είπε...

Την πληροφορία βρηκα από το γραφείο Διασυνδεσης του ΕΜΠ.