Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

AnimaSyros 2.0 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ερμούπολη της Σύρου

Για 2η συνεχή χρονιά, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Ερμούπολη της Σύρου, θα λάβει χώρα το Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, AnimaSyros 2.0. Εμπλουτισμένο και με φόρουμ φέτος, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 24 - 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων και στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Σύρου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προβολή έργων ψηφιακού πολιτισμού, ιδίως της τέχνης της κινηματικής παραστασεογραφίας (animation) και των κινουμένων σχεδίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Παράλληλα στοχεύει στην εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το ποιοτικό animation αλλά και την αποκέντρωση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιλέγοντας ως βάση του την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Το Φόρουμ, έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους επαγγελματίες του animation, να παρουσιάσει νέες δουλειές και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας που υπόσχεται η βιομηχανία του animation.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων AnimaSyros 2.0 θα προβληθούν ταινίες με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές, τόσο στο πλαίσιο του διαγωνιστικού προγράμματος όσο και στα ειδικά αφιερώματα σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ animation, όπως το Annecy International Animated Film Festival (Γαλλία), Internationales Trickfilm Festival (Γερμανία), Bradford Animation Festival (Μεγάλη Βρετανία), Anifest (Τσεχία) και Magma Short Film Festival (Ιταλία ).

Εκτενέστερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του Φόρουμ μπορείτε να το δείτε στο άρθρο-δημοσίευμα: http://my.aegean.gr/web/article2898.html ενώ φωτογραφίες από το περσινό “AnimaSyros 1.0” υπάρχουν στον ειδικό αφιερωμένο χώρο:

http://my.aegean.gr/gallery/friends/AnimaSyros/

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων & Φόρουμ σας καλεί να στείλετε τις συμμετοχές σας μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες & αιτήσεις συμμετοχής στο www.animasyros.gr.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της δραστηριότητας
myAegean Πανεπιστημίου Αιγαίου


Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές επικοινωνήστε με την ομάδα
--------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
UNIVE
RSITY OF THE AEGEAN
Ομάδα ανάπτυξης
MYaegean Κοινότητας/eΠεριοδικού
MYaegean Community/eMagazine team
http://my.aegean.gr | myaegean@aegean.gr | +30 693 66 86 311

Για Δελτία Τύπου/Ενημερώσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε:
For Press
Releases/News & Articles please contact us at:
periodiko@aegean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: