Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αποστολή Εκτύπωση Συνέδριο «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, Εξελίξεις και Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα διοργανώνει συνέδριο με τίτλο: «Διοργάνωση Φεστιβάλ: Τάσεις, Εξελίξεις και Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Το διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα (16-17 Ιουνίου 2010), φιλοδοξεί να αναδείξει ζητήματα που σχετίζονται με το χώρο των φεστιβάλ, προσεγγίζοντάς τα από επιστημονική και καλλιτεχνική σκοπιά.


Η διοργάνωση φεστιβάλ, ως διακριτός τομέας της πολιτιστικής δράσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Τα φεστιβάλ αξιολογούνται ευρέως ως στρατηγικά εργαλεία για την τοπική ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της πόλης, προσελκύοντας τουρίστες και επενδυτικά κεφάλαια, εμπλουτίζοντας την εικόνα μιας πόλης και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, λόγω της ικανότητάς τους να ψυχαγωγούν τις κοινότητες, να εξυμνούν τη διαφορετικότητα και να προάγουν την ποιότητα ζωής, χρίζουν του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των αρχών των πόλεων.


Αναγνωρίζοντας αφενός τη σημασία των φεστιβάλ για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη του εν λόγω ερευνητικού πεδίου, αφετέρου λαμβάνοντας υπ? όψη τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλά εξ αυτών, αποφασίσαμε τη διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου.
Η ένταξη του συνεδρίου στο πλαίσιο ενός ήδη επιτυχημένου φεστιβάλ της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μελέτη περίπτωσης, προωθήθηκε ώστε να υπάρξει μια ανατρεπτική σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Στη βάση αυτή οικοδομήθηκε η συνεργασία του τμήματος με το Δήμο Βύρωνα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο καθώς και τη διαδικασία συμμετοχής σε αυτό, μπορείτε να αντλήσετε από το δικτυακό του τόπο http://www.culturedb.gr/df.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: