Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργάτες στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) στο πλαίσιο εκτέλεσης των παρακάτω πράξεων, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο -Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προτίθεται να απασχολήσει με σύμβαση ανάθεσης έργου (ορισμένης χρονικής διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης) εξωτερικούς συνεργάτες που πληρούν συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία περιγράφονται ανά υλοποιούμενη πράξη ως ακολούθως:
1. Υπεύθυνος της πράξης «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ)»
Βασικό αντικείμενο απασχόλησης: η οργάνωση, συντονισμός και την υποστήριξη της λειτουργίας της ΜΟΔΙΠ και των επιμέρους οργάνων εσωτερικής αξιολόγησης. Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος του Ιδρύματος με την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ). Παρέχει στις Σχολές του Δι.Πα.Ε. κάθε είδους υποστήριξη, συμβουλευτική ή/και τεχνική, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και τη διαφανή λειτουργία των θεσμών Διασφάλισης Ποιότητας και των διαδικασιών αξιολόγησης στο εσωτερικό τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία Αναπτύσσει τον σχεδιασμό στρατηγικών για θέματα διασφάλισης ποιότητας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών διαδικασιών και συμμετέχει στην υλοποίηση τους στην ακαδημαϊκή διαδικασία σε συνεργασία με τις Σχολές και την Διοίκηση του Ιδρύματος. Υποστηρίζει και συμμετέχει στον προγραμματισμό των Σχολών για την πιστοποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών από Διεθνείς Οργανισμούς Πιστοποίησης.
 Απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
- Πτυχίο ή/και Δίπλωμα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
- Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Γ2/C2)
- Άριστη ικανότητα χρήσης υπολογιστικών εφαρμογών γραφείου
- Άριστη γνώση στατιστικής ανάλυσης (χρήση στατιστικών πακέτων ανάλυσης επεξεργασίας στοιχείων)
Συνεκτιμώμενα προσόντα:
- Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών σε θέματα διασφάλισης ποιότητας
- Αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα διασφάλισης ποιότητας
- Αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση χρηματοδοτούμενων ερευνητικών, ή/και αναπτυξιακών εκπαιδευτικών έργων
2. Πράξη «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Λειτουργία – Ανάπτυξη)» με κωδικό ΟΠΣ 200056
2.1 Επιστημονικό Προσωπικό για την υποστήριξη της οργάνωσης και υποστήριξης του γραφείου του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής και του κεντρικού πρωτοκόλλου του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
• Πτυχίο Ελληνικού Ιδρύματος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και Γλώσσας με βαθμό πτυχίου 8 και άνω.
• Αποδεδειγμένη άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.
• Αποδεδειγμένη γνώση χρήσης Η/Υ.
Συνεκτιμώμενα προσόντα:
• Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ιδρύματος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή αντίστοιχου αγγλόφωνου ιδρύματος του εξωτερικού Φιλολογικών ή Φιλοσοφικών Σχολών.
• Προηγούμενη εμπειρία στη γραμματειακή υποστήριξη της διοίκησης οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
• Προηγούμενη εμπειρία στη διοικητική υποστήριξη συλλογικών οργάνων διοίκησης και στην παρακολούθηση της υλοποίησης των αποφάσεων των εν λόγω οργάνων.
• Προηγούμενη εμπειρία στην οργάνωση γραφείων υποστήριξης και δημοσίων σχέσεων οργάνων διοίκησης του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.
Σημειωτέον ότι για τους υποψήφιους του παραπάνω υπό προκήρυξη αντικειμένου, των οποίων οι τίτλοι σπουδών πανεπιστημιακής κατεύθυνσης (μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών) έχουν χορηγηθεί από ιδρύματα του εξωτερικού, πρέπει να  συνοδεύονται από πιστοποιητικό αναγνώρισης και ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ.
2.2 Υπεύθυνος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων
Βασικό αντικείμενο της απασχόλησης:
• Να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και να συντάσσει/αποστέλλει δελτία Τύπου
• Να παρακολουθεί τη δημοσίευση τους και άλλες αναφορές του Τύπου στο Πανεπιστήμιο και να εισηγείται/αναλαμβάνει τον κατάλληλο τρόπο αντίδρασης.
• Να κρατά συστηματική επαφή με τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (τοπικά και εθνικά) για την καλύτερη παρουσίαση της δράσης του Δι.Πα.Ε.
• Να μεριμνά για την προώθηση εκδηλώσεων και απόψεων του Δι.Πα.Ε μέσω Social & New Media.
• Να εισηγηθεί ειδικές πρωτοβουλίες για ηλεκτρονικά και διαδικτυακά μέσα δημοφιλή στους νέους και να αναπτύξει σχετικές δράσεις.
Απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
• Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ για τουλάχιστον 5 έτη.
• Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών σε ραδιοφωνικά/τηλεοπτικά κανάλια
• Αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών σε εφημερίδες ή/και περιοδικό τύπο
• Αποδεδειγμένη εμπειρία σε χρήση ενημερωτικών διαδικτυακών εφαρμογών (Social & New Media)
• Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Συνεκτιμώμενα προσόντα:
• Πτυχίο Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
• Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε συναφές αντικείμενο
• Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
2.3 Βοηθός έρευνας
Απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
• Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
• Εξοικείωση με αγγλική γραφή και παλαιογραφία 17 – 18 αιώνα.
• Άριστη γνώση επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και διαδικτύου
Συνεκτιμώμενα προσόντα:
• Πτυχίο και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Αγγλικής Φιλολογίας ή Ιστορίας
• Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
Η συνολική κατ’ αποκοπή αμοιβή θα οριστεί από την Επιτροπή Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού και είναι ανάλογη των προσόντων των επιλεχθησομένων. Οι επιλεχθησόμενοι υποψήφιοι θα παρέχουν της υπηρεσίες τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες με σύμβαση ανάθεσης έργου παροχής υπηρεσίας που δεν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004 (άρθρα 2 παρ.1 και άρθρο 6 παρ.2), εμπίπτει δε στις εξαιρέσεις της παραγράφου 8 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997, όπως αυτή είχε τροποποιηθεί με το άρθρο 14 παρ. 2 του ν. 3369/2005 και διατηρήθηκε σε ισχύ αναριθμούμενη με το άρθρο 10 του ν. 3812/2009, καθώς και στη διάταξη του άρθρου 35 του ν. 3966/2011.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν έντυπη και ηλεκτρονική αίτηση (σύμφωνα με το υπόδειγμα που διατίθεται στον ιστοχώρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε.) συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα και θεωρημένα αντίγραφα τίτλων σπουδών, πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων απασχόλησης, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που θα τεκμηριώνει τα στοιχεία της έντυπης αίτησης. Επιπλέον προσόντα θα συνεκτιμώνται αναλόγως κατά την αξιολόγηση η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και προσωπική συνέντευξη. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν και κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ορθής κρίσης για την εμπειρία, τις γνώσεις και την καταλληλότητά τους.
Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή νομίμως να έχουν απαλλαγεί από αυτές. Θα αξιολογηθούν μόνο οι αιτήσεις υποψηφίων που θα κατατεθούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ή θα αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, η οποία θα παραληφθεί και θα πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 20/09/2011 και ώρα 14:00 στη διεύθυνση: Ειδικός Λογαριασμός Δι.Πα.Ε., 14 χλμ. Θεσσαλονίκης- Μουδανιά, 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται:
- Για την θέση 1 και 2.2 στον κ. Ιωάννη Κώνστα (τηλ. 2310-807532, fax: 2310-474569, email: i.konstas@ihu.edu.gr), στην οποία πρέπει να αποστείλουν –επί ποινή αποκλεισμού-και την ηλεκτρονική αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας.
- Για την θέση 2.1 στον κ. Ιωάννη Γιοβανάκη (τηλ. 2310-807554, fax: 2310-474569, e-mail: i.giovanakis@ihu.edu.gr), στην οποία πρέπει να αποστείλουν –επί ποινή αποκλεισμού- και την ηλεκτρονική αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας.
- Για την θέση 2.3 στην κ. Κωνσταντίνα Καραϊσκου (τηλ. 2310-807529, fax: 2310-474569, email: k.karaiskou@ihu.edu.gr), στην οποία πρέπει να αποστείλουν –επί ποινή αποκλεισμού- και την ηλεκτρονική αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: