Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Υποτροφίες Βουδούρη για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Το Ιδρυμα «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» προκηρύσσει τη χορήγηση υποτροφιών, για μεταπτυχιακές σπουδές. Ειδικότερα για το Ακαδημαϊκό έτος 2009- 2010 θα χορηγηθούν:
Ι. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ


Είκοσι (20) υποτροφίες διάρκειας 1 ή 2 έτων ανάλογα με την διάρκεια του προγράμματος για μεταπτυχιακές σπουδές σε προδιδακτορικό επίπεδο (MASTER, DEA ή MPHIL ως αυτοτελές δίπλωμα ή ισότιμο αυτών), στους παρακάτω τομείς σπουδών:



1.ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

2.ΦΥΣΙΚΕΣ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

3.ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

    • Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που προτείνουν πρόγραμμα σπουδών σε τομείς διαχείρισης περιβάλλοντος, πρόληψης και αποκατάστασης περιβαλλοντικών καταστροφών.

ΙΙ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τρείς (3) υποτροφίες διάρκειας 36 μηνών, κατ΄ανώτατο όριo, για απόκτηση ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ διπλώματος, στους παραπάνω τομείς σπουδών.



ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει:
1.Να είναι Έλληνες κατά το γένος, γεννηθέντες από 01.01.1983 και μετά οι υποψήφιοι για Master, γεννηθέντες από 01.01.1981 και μετά οι υποψήφιοι διδακτορικού και ιατρικής .


2.Να είναι κάτοχοι Πτυχίου Ελληνικού ΑΕΙ με βαθμό τουλάχιστον 8,50.
3.Να γνωρίζουν άριστα τη γλώσσα της χώρας που επιθυμούν να σπουδάσουν.


4.Να μην έχουν επαρκή οικονομικά μέσα για την συνέχιση των σπουδών τους.
5.Να παρουσιασθούν σε συνέντευξη, εφόσον κληθούν. Οι συνεντεύξεις ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.


Έντυπο αιτήσεως, πλήρες κείμενο της προκηρύξεως και πληροφορίες δίδονται από την Γραμματεία του Ιδρύματος Νίκης 16( 7ος όροφος) τηλ.: (210) 32 24 127 έως 31.03.2009. Όσοι κατοικούν εκτός Αθηνών μπορούν με επιστολή να ζητούν να τους σταλούν τα σχετικά έντυπα του Ιδρύματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: