Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση - Πρόσκληση για Εκπόνηση Μελετών - 2010

Πρόσκληση για Εκπόνηση Μελετών το 2010
Το Κοινωφελές Ίδρυµα Ιωάννη Σ. Λάτση προσκαλεί τους ενδιαφερόµενους να υποßάλουν προτάσεις για την εκπόνηση πρωτότυπων µελετών για το έτος 2010, στα εξής γνωστικά πεδία:
1. Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήµες
1.1. Θεσµοί και Αγορές
1.2. Θεσµοί, Αξίες, Πεποιθήσεις και Συµπεριφορά
1.3. Περιßάλλον και Κοινωνία
1.4. Ο Ανθρώπινος Νους και η Πολυπλοκότητά του
1.5. Πολιτισµοί και Πολιτισµική Παραγωγή
1.6. Η Μελέτη του Ανθρώπινου Παρελθόντος
2. Θετικές Επιστήµες:
2.1. Επιστήµη των Υπολογιστών και Πληροφορική
2.2. Προϊόντα και Μηχανική Διεργασιών
2.3. Γεωεπιστήµες
3. Επιστήµες της Ζωής:
3.1. Διαγνωστικά Εργαλεία, Θεραπείες και Δηµόσια Υγεία
3.2. Εξελικτική, Πληθυσµιακή και Περιßαλλοντική Βιολογία
3.3. Εφαρµοσµένες Επιστήµες της Ζωής και Βιοτεχνολογία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε την ανωτέρω κατάταξη των γνωστικών πεδίων και προκειµένου να δείτε εάν η πρότασή σας εµπίπτει σε ένα εξ αυτών δείτε εδώ την κατηγοριοποίηση που χρησιµοποιήθηκε για την παρούσα πρόσκληση. Η επιλογή του γνωστικού πεδίου στο οποίο υπάγεται η µελέτη σας θα γίνει κατά την υποßολή της αίτησής σας όταν ενεργοποιηθεί το Σύστηµα Υποßολής Αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Ιδρύµατος (ßλ. Προθεσµία Υποßολής Αιτήσεων).
Όροι και Προϋποθέσεις
§ Η πρόταση πρέπει να υποßληθεί από οµάδα µελετητών µε έναν συντονιστή.
§ Η πρόταση δεν πρέπει να αποτελεί µέρος διδακτορικής διατριßής ή διπλωµατικής εργασίας µεταπτυχιακού προγράµµατος.
§ Η πρόταση δεν πρέπει να αποτελεί µέρος µελετητικού έργου ή ερευνητικού προγράµµατος που χρηµατοδοτείται από άλλο φορέα.
§ Οι µελέτες θα εκπονηθούν το αργότερο εντός δώδεκα µηνών από την ηµεροµηνία γνωστοποίησης στην οµάδα των µελετητών της επιλογής τους από το Ίδρυµα.
Χρηµατοδότηση
Η χρηµατοδότηση κάθε µελέτης θα γίνει επί τη ßάσει αναλυτικού προϋπολογισµού που θα υποßληθεί µαζί µε τα λοιπά στοιχεία της αίτησης. Η χρηµατοδότηση κάθε µελέτης µπορεί να ανέλθει κατά ανώτατον στο ποσό των δώδεκα χιλιάδων Ευρώ (€ 12.000), στο οποίο συµπεριλαµßάνονται κάθε είδους παρακρατήσεις.
Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική για το σκοπό αυτό Επιστηµονική Επιτροπή του Ιδρύµατος. Το Εκτελεστικό Συµßούλιο του Ιδρύµατος, λαµßάνοντας υπόψη την προαναφερθείσα αξιολόγηση, θα προßεί κατά την κρίση του στην επιλογή έως 20 µελετών συνολικά, οι οποίες θα χρηµατοδοτηθούν κατά το έτος 2010. Ο αριθµός των µελετών που θα χρηµατοδοτηθούν ανά γνωστικό πεδίο θα καθοριστεί κατά την αξιολόγηση.
Προθεσµία Υποßολής Αιτήσεων
Χρόνος έναρξης για την υποßολή αιτήσεων είναι η 1η Σεπτεµßρίου 2009 και λήξης η 15η Σεπτεµßρίου 2009. Η υποßολή αιτήσεων θα γίνει µόνο ηλεκτρονικά µέσω Συστήµατος Υποßολής Αιτήσεων που θα ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύµατος την 1η Σεπτεµßρίου 2009.
Ανακοίνωση Αποτελεσµάτων
Η ανακοίνωση των αποτελεσµάτων θα γίνει έως τη 16η Νοεµßρίου 2009.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον τρόπο υποßολής αιτήσεων, τη σύνθεση των µελετητικών οµάδων, τον προϋπολογισµό και τους όρους χρηµατοδότησης, την αξιολόγηση των µελετών και την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων παρακαλούµε να συµßουλεύεστε τις Συχνές Ερωτήσεις.
Το Εκτελεστικό Συµßούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: