Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

The Openfund - Βελτιωμένη επενδυτική πρόταση για επιχειρηματικά σχέδια, προθεσμία υποβολής η 30η Νοεμβρίου

The Openfund - Βελτιωμένη επενδυτική πρόταση για επιχειρηματικά σχέδια, προθεσμία υποβολής η 30η Νοεμβρίου


To Openfund (http://theopenfund.com) ανακοινώνει νέα πρόσκληση υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων.

Εκκινώντας το δεύτερο έτος λειτουργίας του και έχοντας ήδη δημιουργήσει 5 καινοτομικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, το Openfund προχωρά στην έναρξη των διαδικασιών υποβολής προτάσεων για τον νέο γύρο λειτουργίας του, απευθύνοντας μία περαιτέρω βελτιωμένη πρόταση προς νέους με επιχειρηματικές ιδέες και φιλοδοξίες. Συγκεκριμένα, το προσφερόμενο ποσό επένδυσης σχεδόν διπλασιάζεται, ενώ και ο αριθμός προτάσεων προς επιλογή αυξάνεται αντίστοιχα, αξιοποιώντας την έως σήμερα εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν ομάδες 2-4 ατόμων και να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική φόρμα υποβολής (http://theopenfund.com/apply/idea). Οι προτάσεις οφείλουν να συσχετίζονται με προϊόντα λογισμικού, το διαδίκτυο ή και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, επίσης να φέρουν καινοτομία και να στοχεύουν στη διεθνή αγορά.

Το Openfund πρόκειται να ακολουθήσει διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης και ωρίμανσης των προτάσεων, για την τελική επιλογή έως και 8 εξ'αυτών. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εκτενή ανάδραση στην αρχική υποβολή, την υποστήριξη συγγραφής πλήρους επιχειρηματικού σχεδίου, επίσης συνέντευξη και παρουσίαση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο όγκος ανάδρασης που επιστρέφεται είναι πολλαπλάσιος των αρχικών υποβολών.

Οι τελικά επιλεγμένες προτάσεις απολαμβάνουν εκτενούς συμβουλευτικής και υποστήριξης σε οτιδήποτε προϋποθέτει η δημιουργία μίας υψηλά καινοτομικής start-up, επίσης έκθεση και προβολή σε ευρύ οικοσύστημα επαφών, τέλος χρηματοδότηση αρχικού σταδίου μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ. Εν ολίγοις, παρέχεται οτιδήποτε χρειάζεται μία ομάδα φιλόδοξων νέων εφευρετών και επιχειρηματιών, ώστε να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη της ιδέας τους και την μετατροπή της σε λειτουργικό προϊόν εντός διαστήματος 4 μηνών.

Με μέλη και συμβούλους που φέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε κάθε ένα από τα βήματα που απαιτούνται για την επιτυχία μίας τεχνολογικής επιχείρησης, το Openfund προσφέρει μία χειροπιαστή και ολοκληρωμένη λύση υποστήριξης αρχικού σταδίου, βοηθώντας τους ενδιαφερόμενους να εκκινήσουν την επιχειρηματική τους διαδρομή με τα καλύτερα δυνατά εχέγγυα.

Το σύνολο των σχετικών πληροφοριών καθώς και οδηγίες με καλές πρακτικές περί υποβολής βρίσκονται διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Openfund. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ενώ άμεσα υποβεβλημένες προτάσεις απολαμβάνουν έγκαιρης ανάδρασης και της δυνατότητας βελτιωμένης υποβολής.

Τέλος, βρίσκομαι προσωπικά στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περαιτέρω λεπτομέρειες, και ευχαριστώ για το φιλόξενο βήμα.

--
Γ. Τζιραλής, gt@theopenfund.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: