Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

49o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


16 - 25 Νοεμβρίου 2007

Το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 25 Νοεμβρίου 2007. Το Βραβείο Καλύτερης Μεγάλης Μήκους Ταινίας – Χρυσός Αλέξανδρος απονεμήθηκε στην ταινία Ώριμο Στάχυ / The Red Awn του Shangjun Cai, ενώ το Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής – Αργυρός Αλέξανδρος στην ταινία PVC-1 του Σπύρου Σταθουλόπουλου.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 ξεκίνησε μια νέα διεθνή πορεία φιλοδοξώντας να γίνει τόπος συνάντησης των νέων κινηματογραφιστών από όλον τον κόσμο, να καθιερωθεί ως το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός των Βαλκανίων και συγχρόνως να αποτελέσει τον κατεξοχήν χώρο προβολής και προώθησης της ελληνικής παραγωγής.

Πέρα από το πρόγραμμά του, το οποίο περιλαμβάνει το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, τις Ημέρες Ανεξαρτησίας, το Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου, τις Ματιές στα Βαλκάνια, τη θεματική ενότητα Focus, τα Αφιερώματα πραγματοποιούνται παράλληλα και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκθέσεις, συναυλίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι συγγενικές με την 7η Tέχνη.

Το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 23 Νοεμβρίου 2008.

URL: http://www.filmfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: