Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Κυλιόμενο πρόγραμμα απασχόλησης 300 πτυχιούχων νέων από την Εθνική Τράπεζα

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας αποφάσισε, με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην άμβλυνση των επιπτώσεων της ανεργίας των νέων, να υιοθετήσει πρόγραμμα απασχόλησης για νέους που είναι άνεργοι.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων σχολών, σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα αποτελείται από κύκλους διάρκειας 6 μηνών ο καθένας και προβλέπει την πλήρη αμειβόμενη απασχόληση 300 νέων ανέργων σε υπηρεσίες της Τράπεζας για κάθε τέτοιο κύκλο. Πρόθεση της Τράπεζας είναι να διατηρήσει το πρόγραμμα σε ισχύ κατ΄αρχήν για ένα χρόνο και για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους ανέργους και ιδιαίτερα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης που θα αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών. Επιδίωξη της Τράπεζας είναι να τεθεί το πρόγραμμα σε ισχύ μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Με την απόφασή της αυτή η Τράπεζα αναγνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων της χώρας και με το πρόγραμμά της φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για το μέλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: