Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας (stage) για 2.000 άτομα στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού

Δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως οι ειδικές προϋποθέσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού.

Το πρόγραμμα αφορά την τοποθέτηση δύο χιλιάδων (2000) ανέργων (εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.) στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού, για χρονική περίοδο δεκαοκτώ (18) μηνών.

Στο πρόγραμμα αυτό είναι δυνατόν να υπαχθούν εκ νέου όσοι παρακολούθησαν ή παρακολουθούν προηγούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Επωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 2.000 άνεργοι, εκ των οποίων:

  • 650 απόφοιτοι Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής
  • 1.350 διπλωματούχοι Ι.Ε.Κ., απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ Κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής, ηλικίας από 22 έως 40 ετών.

Οι παραπάνω δικαιούχοι του Προγράμματος θα πρέπει:

  • Να είναι άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη, να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
  • Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα.
  • Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Διαπανεπιστημιακό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών – Πληροφόρησης (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
  • Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα.

Οι ασκούμενοι μπορούν να απουσιάσουν δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα (χωρίς να τους καταβάλλεται αποζημίωση και χωρίς υποχρέωση παράτασης του προγράμματος) για σαράντα (40) εργάσιμες ημέρες, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος ενώ μπορούν να λάβουν άδεια διακοπών έως σαράντα (40) εργάσιμες ημέρες, με αντίστοιχη παράταση του προγράμματος. Η εργασιακή τους εμπειρία δε θα υπερβαίνει τις επτά (7) ώρες ημερησίως, τις πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως και Παρασκευή) και δεν θα πραγματοποιείται σε βραδινές ώρες (πλέον της 22ας).

Ο Ο.Α.Ε.Δ. επιβαρύνεται ανά ασκούμενο για κάθε ημέρα και συνολικά όχι πλέον των 22 ημερών ανά μήνα, 30€ ανά ημέρα μεικτά για τους Πτυχιούχους Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων τίτλων σπουδών, 25€ ανά ημέρα μεικτά για τους διπλωματούχους Ι.Ε.Κ., αποφοίτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, αποφοίτους Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., Τ.Ε.Ε. Β΄ κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών.

Η διαδικασία παρακολούθησης του προγράμματος θα πραγματοποιείται από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., σε τρία επίπεδα: Κεντρικό (Διοίκηση), Περιφερειακό, Τοπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: