Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Επιχορήγηση 15.000 ευρώ σε 6.000 νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες

Ένα νέο πρόγραμμα Επιχορήγησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών - Νέων Επιστημόνων πρόκειται να υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχορήγηση νέων ελευθέρων επαγγελματιών - νέων επιστημόνων έτους 2009», το οποίο προτάθηκε προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά επιχορήγηση 15.000 ευρώ σε 6.000 νέους επιστήμονες - νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ηλικίας μέχρι 34 ετών, που είναι ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι και μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών, για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης παροχής υπηρεσιών, συναφούς με την ειδικότητά τους. Από τις 6.000 θέσεις ποσοστό 60% θα καλυφθεί από γυναίκες.

Το όριο ηλικίας συμμετοχής ανέρχεται στα 42 έτη για μητέρες ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και για τους ιατρούς. Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής τους είναι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά μετά τις 2 Ιανουαρίου 2009 και να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς) μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους και να μην έχουν δηλώσει ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ κατά το 2008 (εξαιρούνται οι αμοιβές κατά την πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: