Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Eπίσημη ανακοίνωση από το τμήμα για τη Μετονομασία του ονόματος

Αγαπητοί φίλοι/ες και συνάδελφοι (ΔΕΠ, Διδάσκοντες/ουσες, ΕΤΕΠ, Διοικητικοί Υπάλληλοι) και φοιτητές/τριες του (μετονομασθέντος) Τ.Π.Τ.Ε.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρύτανης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Τρούμπης, επιτέλους ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετονομασίας του Τ.Π.Τ.Ε. σε Τμήμα Πολιτισμικής Πληροφορικής.
Με αυτό το δεδομένο, ανοίγει ένα νέο πεδίο ευκαιριών και προκλήσεων για το Τμήμα. Οι ευχαριστίες προς τους κ.κ. Α. Κυριαζή (Ειδικό Γραμματέα Παν/κης Εκπ/σης ΥΠΕΠΘ), Χ. Μασσαλά (Πρόεδρο ΣΑΠΕ) και Α. Κυριακούση (Πρύτανη Χαροκόπειου Παν/μιου) - όπως εκφράζονται (και) στο μήνυμα του Πρύτανη - είναι δεδομένες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έζησαν από τη σκοπιά του Τμήματος τις φάσεις της (δύσκολης αυτής) διαδικασίας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Σωκράτη Κάτσικα, αλλά και τον κ. Στέφανο Γκρίτζαλη, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας από την αρχή της διαδικασίας, την προηγούμενη Πρόεδρο κ. Σ. Δασκαλοπούλου και όλα τα μέλη ΔΕΠ, τους/τις Διδάσκοντες/ουσες, τους ΕΤΕΠ, καθώς και το προσωπικό της Γραμματείας του Τ.Π.Τ.Ε., που συνέταξαν τις μελέτες οι οποίες αιτιολόγησαν τη μετονομασία του Τμήματος και επεξεργάστηκαν και υλοποίησαν τις απαραίτητες αλλαγές του Προγράμματος Σπουδών.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους/τις φοιτητές/τριες και τους/τις αποφοίτους του Τμήματος, για την υπομονή και την ωριμότητα που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια των αλλαγών που σηματοδότησαν τη φάση της μετάβασης από το Τ.Π.Τ.Ε. σε Τμήμα Πολιτισμικής Πληροφορικής.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή, ο οποίος υποστήριξε ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας το αίτημα της μετονομασίας του Τμήματος, αλλά και όλους τους θεσμικούς φορείς και τους ανθρώπους της ακριτικής Λέσβου και γενικότερα του Β. Αιγαίου, που μας στήριξαν στην προσπάθειά μας από την αρχή της λειτουργίας του Τμήματος (το 2000).
Πάνω απ’ όλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρύτανη, κ. Ανδρέα Τρούμπη, χωρίς την καθοριστική συμβολή του οποίου θα ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετονομασίας του Τμήματος.


Ο Πρόεδρος του Τ.Π.Τ.Ε.
Αν. Καθηγητής
Δ. Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: