Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Διεθνές Συνέδριο «Web Science 2009: society on-line», 18-20 Μαρτίου 2009, Αθήνα


Διεθνές Συνέδριο «Web Science 2009: society on-line», 18-20 Μαρτίου 2009, Αθήνα«Για πρώτη φορά κορυφαίοι επιστήμονες σε διεθνές επίπεδο και το ελληνικό κοινό συζητούν με τον εφευρέτη του WWW για το παρόν και το μέλλον του.» Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου Web Science 2009: society on-line είναι ο εφευρέτης του Web Tim Berners-Lee και ο Ιωσήφ Σηφάκης, ο πρώτος Έλληνας που του απονεμήθηκε του βραβείο Turing (2007), πλαισιωμένοι από σημαντικούς κοινωνικούς, πολιτικούς και τεχνολόγους επιστήμονες οι οποίοι μελετούν το Διαδίκτυο στις διαφορετικές εκφάνσεις του. Οι εργασίες του θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2009, στο Θέατρον του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις 02/12, είδα τον κ. Βαφόπουλο στην ημερίδα "Web Science as Social Science", και μίλησα μαζί του για το αν θα μπορέσουμε οι απόφοιτοι να παρακολουθήσουμε το συνέδριο. Μου είπε ότι θα ισχύσει το ποσό των 90 ευρώ που είναι για την εγγραφή των φοιτητών(το οποίο θεωρεί προσιτό για εμάς, αφού θέλανε να είναι μεγαλύτερο στην οργανωτική επιτροπή), ότι αν ενδιαφέρομαστε, να επικοινωνήσουμε μαζί του με mail πριν το Γενάρη, γιατί εξαντλούνται οι θέσεις (ειδικά για την ομιλία του Tim Berners - Lee), και ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε για εκείνες τις μέρες μία συνάντηση αποφοίτων (για διασκέδαση.., σύσφιξη σχέσεων.. και συζήτηση).

Evi-Maria

Iro είπε...

90 ευρώ λοιπόν, να κάτι που δεν ξέραμε.

Iro είπε...

H Αλήθεια είναι ότι προγραμματίζεται για το Μάρτιο συνάντηση στην Αθήνα έτσι κ αλλιώς στα κεντρικά γραφεία του Π.Α. αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα ώρα ημερομηνία κτλ.

Iro είπε...

Το μονο σίγουρο είναι ότι κανένα συνέδριο δε θα καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής.

Ανώνυμος είπε...

H idea tis evi-maria gia sinantisi ekeini tin periodo den einai katholou asximi...

(emena tha me voleue... esto kai an ginotan to s/k 21-21 Martiou... meta to sunedrio dld)

Ανώνυμος είπε...

καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον Χριστόφορο (από το foititelia), δική του ιδέα ήταν, αλλά έχει ..στρατευθεί.. κι έτσι, ο Βαφόπουλος μου είπε να σας ειδοποιήσω, και να του στείλουμε mail. Το σημαντικό είναι ότι μετά τα Χριστούγεννα, δύσκολα θα βρίσκουμε θέσεις.

Evi-Maria

Συλλογος Αποφοιτων ΤΠΤΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου είπε...

Επειδή έχει εκδηλωθεί έντονο το ενδιαφέρον για το συνέδριο http://sa-pte.blogspot.com/2008/12/web-science-2009-society-on-line-18-20.html ο Σ.Α.Π.Τ.Ε θα κάνει μία προσπάθεια για καλύτερη τιμή στους συνέδρους απόφοιτους στο τμήμα. Όσοι ενδιαφέρονται να πάνε ας στείλουν ένα mail η να αφήσουν ένα σχόλιο στο blog προκειμένου να ξέρουμε για πόσα άτομα περίπου μιλάμε.

Ευχαριστούμε τον Σωμαράκη Χριστόφορο για την βοήθειά του.

--
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

http://sa-pte.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

enimerotika ego tha pao sto sunedrio...

(omos epeidi exo paso... exo kanei idi registration sta 90 euro ... opote eimai kalimmeni)

Iro είπε...

Μετά από συνεννόηση με τον κο Βαφόπουλο, δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν καλύτερη τιμή για τους απόφοιτούς μας στο Συνέδριο, αλλά θα προσπαθήσει να παρατείνει τις ημερομηνίες με τα 90 ευρώ. Θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο υπάρχει.

Iro είπε...

Mετά απο επικοινωνία μας με τον κο Βαφόπουλο, μάθαμε ότι πήρε παράτηση το ealy registration μεχρι τις 18/02. Ο Σύλογος δε διοργανώνει κάτι μαζικά.

My Aegean είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
My Aegean είπε...

Χαίρετε σε όλους & όλες!!

Ενημερώνουμε απλώς (μιας και εδώ είναι το σχετικό θέμα-Post) πως έχει αναρτηθεί ένα άρθρο-ανακοίνωση για το Συνέδριο, με μερικές extra πληροφορίες επίσης για την Επιστήμη του Web, ώστε να αποτελέσει για τους μη-γνωρίζοντες μια μικρή αφορμή για να το ψάξουν! Επίσης, έχει κοινοποιηθεί μέσω διαφόρων κοινοτήτων, fora και ΜΜΕ! ;)

Web Science Conference 2009: society on-line | Συνέδριο της Επιστήμης του Web στην Aθήνα

http://my.aegean.gr/web/article2800.html


Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε πληροφορίες για τους συντελεστές του συνεδρίου, τη θεματολογία του, καθώς και για το τι είναι η επιστήμη του Web.

1. Web Science Conference 2009: society on-line

2. Ο εφευρέτης του WWW και ο πρώτος Έλληνας που του απονεμήθηκε το «Νόμπελ Πληροφορικής» στην Αθήνα τον Μάρτιο

3. Χρηματοδότηση εκατομμυρίων λιρών για την Web Science (επιστήμη του Web)

4. Τι είναι η επιστήμη του Web (Web Science)

5. Ο Tim Berners-Lee ανακοινώνει τη δημιουργία του νέου ιδρύματος που θα φέρει το WWW σε Όλους τους Ανθρώπους

6. Ο Γιώργος Μητακίδης γράφει για τον Tim Berners-Lee

7. Ο διάσημος επιστήμονας Noshir Contractor θα μιλήσει στο Web Science Conference 2009: society on-line

8. Η Wendy Hall τιμήθηκε με τον ύψιστο τίτλο (Dame, αντίστοιχο του Sir για τις γυναίκες) από την Βασίλισσα της Αγγλίας

Θερμούς χαιρετισμούς!! :)