Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Άρθρο από έντυπο τύπο: Θύμα η γενιά των 700 ευρώ

Η ΛΟΓΙΚΗ «όλοι οι επαγγελματίες κλέβουν, άρα πρέπει να φορολογηθούν» δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον, ειδικά για τους νέους που δεν καταφέρνουν να βρουν μια θέση με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Η γενιά των 700 ευρώ υπάρχει και στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών και με τα νέα μέτρα καλείται να πληρώνει φόρο που υπερβαίνει το 25%!

*Το περίφημο «μπλοκάκι» (πρόκειται πολύ συχνά για μισθωτούς που ενώ έχουν ουσιαστικά μια απασχόληση δεν προσλαμβάνονται ως μισθωτοί, γιατί η επιχείρηση θέλει να αποφύγει τις εργοδοτικές εισφορές) διώκεται πλέον για τα καλά.

*Ο επαγγελματίας που καταφέρνει να μαζέψει 10.000 ευρώ τον χρόνο με δελτία παροχής, εκτός από το ΤΕΒΕ με τις ελλιπείς υπηρεσίες υγείας και τις χαμηλές συντάξεις που θα του κοστίσει κοντά στα 1.500 ευρώ τον χρόνο, πρέπει τώρα να πληρώσει άλλα 1.050 ευρώ σε φόρους. Η συνολική επιβάρυνση, ως ποσοστό του εισοδήματος, ξεπερνά το 25% και ρίχνει τον νέο επαγγελματία σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα εισοδήματος.

*Να σημειωθεί ότι η απασχόληση με δελτίο παροχής υπηρεσιών κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ελληνική αγορά εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις προτιμούν αυτή τη «χαλαρή» εργασιακή σχέση χωρίς επιδόματα, ασφαλιστικές εισφορές και δώρα Χριστουγέννων. Τώρα, τα φορολογικά μέτρα δημιουργούν ακόμα ασφυκτικότερο πεδίο.

Πηγή

Kαι κάτι να γελάσετε. Πατήστε ΕΔΩ

2 σχόλια:

Iro είπε...

Με λίγα λόγια έχουμε ένα επίσημο "ντ@β...λίκι" από το ίδιο το κράτος! Τι καλά ε??

Atarax είπε...

Ένα ΑΚΟΜΗ...